RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Belo meso sa slaninom i pavlakom, uživajte u dobrom ukusu
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće
Sastojci za ovo jelo:
- 500-600 grama belog meseca isečenog na tračice (ako mešate sa testeninom isecite na sitnije trake, ako ćete jesti, na primer, sa pireom, mogu biti i tanke šnicle),
- 80 grama suve slanine,
- 330 ml pavlake za kuvanje,
- kašičica senfa,
- kašičica majoneza,
- kašika maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka sitno seckana,
- malo bibera i soli po ukusu.
Kako se pravi belo meso sa slaninom i pavlakom?
Na malo maslinovog ulja staviti posoljeno belo meso da se prži. Ukoliko ne može da stane sve odjednom, vaditi na tanjir dok se sve ne isprži. Pred kraj dodati i sitno seckanu slaninicu da se proprži.
Vratiti svo meso u posudu i preliti pavlakom za kuvanje. U to dodati sitno seckan beli luk, biber i so po ukusu, kao i senf i majonez. Ostaviti 5 do 10 minuta na tihoj vatri da se lepo ukrčka. Ukoliko vam se učini da je pregusto, dodajte trećinu šoljice vode, a sačekajte da se zgusne ukoliko je previše retko. Sve zavisi sa čime ćete jesti.
Ako planirate kombinovati sa testeninama, onda je bolje da bude više fila i na pakovanje od 500 g testenina, najbolje da dodate odmah pola litre pavlake za kuvanje, bez dodavanja druge tečnosti.
Vodite računa i ako je slanina previše masna ili da je ne ostavite predugo. Možete i nju ispržiti u startu, pa izvaditi i onda u tome pržiti belo meso, bez dodavanja maslinovog ulja.
Možda vas zanima:
LEGENDA DOBROG UKUSA Pariske šnicle, klasik kojim se dočekuju gosti
Standardno pohujemo meso brašno, jaje pa prezla ( hlebne mrvice ) i dobijamo hrskavu koricu oko mesa. U ovom slučaju dobijamo mekanu i sočnu, nikako masnu ako ste na to pomislili
JEFTINO JELO, LAKO SE PRAVI Punjeno belo meso, neodoljiv specijalitet za sve ukućane
Meso je neverovatno sočno, a može da se jede kao zasebana obrok ili uz pomfrit i neku salatu
FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
SOČNA PILETINA U KREMASTOM SOSU SA PEČURKAMA Brz i zdrav ručak, poješće se za tili čas
Pikantan recept sa piletinom za sve gurmane
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
BORISOV BRZI KOLAČ SA BANANAMA MIRIŠE NA DOM A topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Borisa Krasnića iz Beograda
BILJANINA VOĆNA MAĐARICA BUDI SVA ČULA A manje teška od klasične
Napravite ovaj neodoljivi desert po receptu Biljane Petrović iz Doboja
NINA NAM JE DALA RECEPT ZA BOMBA LOLA TORTU Svakim zalogajem budi nostalgiju
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Nine Ilić Vasić iz Valjeva
Komentari (0)