RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Belo meso sa slaninom i pavlakom, uživajte u dobrom ukusu
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće

Sastojci za ovo jelo:
Možda vas zanima:

FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget

FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom

PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.

POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
- 500-600 grama belog meseca isečenog na tračice (ako mešate sa testeninom isecite na sitnije trake, ako ćete jesti, na primer, sa pireom, mogu biti i tanke šnicle),
- 80 grama suve slanine,
- 330 ml pavlake za kuvanje,
- kašičica senfa,
- kašičica majoneza,
- kašika maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka sitno seckana,
- malo bibera i soli po ukusu.
Kako se pravi belo meso sa slaninom i pavlakom?
Na malo maslinovog ulja staviti posoljeno belo meso da se prži. Ukoliko ne može da stane sve odjednom, vaditi na tanjir dok se sve ne isprži. Pred kraj dodati i sitno seckanu slaninicu da se proprži.
Vratiti svo meso u posudu i preliti pavlakom za kuvanje. U to dodati sitno seckan beli luk, biber i so po ukusu, kao i senf i majonez. Ostaviti 5 do 10 minuta na tihoj vatri da se lepo ukrčka. Ukoliko vam se učini da je pregusto, dodajte trećinu šoljice vode, a sačekajte da se zgusne ukoliko je previše retko. Sve zavisi sa čime ćete jesti.
Ako planirate kombinovati sa testeninama, onda je bolje da bude više fila i na pakovanje od 500 g testenina, najbolje da dodate odmah pola litre pavlake za kuvanje, bez dodavanja druge tečnosti.
Vodite računa i ako je slanina previše masna ili da je ne ostavite predugo. Možete i nju ispržiti u startu, pa izvaditi i onda u tome pržiti belo meso, bez dodavanja maslinovog ulja.

BRZE PROLEĆNE KIFLICE SA SALAMOM Slasne i ukusne, smažu se očas posla
Napravite ove ukusne kiflice po receptu Milice Spasić iz Mihajlovca kod Smedereva

DOMAĆI KEČAP Pravi se lako, a ukusniji i zdraviji od kupovnog
Bićete oduševljeni ukusom..

LIDIJINA PROLEĆNA KAPRI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Lidije Đurić iz Šapca

TAMARINA ARABIJA TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Raskošna i neodoljiva, prste da poližete
Napravite ovu očaravajuću poslasticu po receptu Tamare Đorđević iz Vranja

DOMAĆI SOS OD MIROĐIJE Savršeno ide uz meso, krompir i sarmice, a gotov očas posla
Priprema je jednostavna, a daje šmek svakom jelu.
Komentari (0)