RUČAK KOJI SE NE PROPUŠTA Belo meso sa slaninom i pavlakom, uživajte u dobrom ukusu
Ukoliko želite brz i lagan ručak, onda je belo meso sa slaninom i pavlakom pravi izbor za vas. Možete ga kombinovati uz testenine, krompir pire, pirinač ili nešto treće
Sastojci za ovo jelo:
- 500-600 grama belog meseca isečenog na tračice (ako mešate sa testeninom isecite na sitnije trake, ako ćete jesti, na primer, sa pireom, mogu biti i tanke šnicle),
- 80 grama suve slanine,
- 330 ml pavlake za kuvanje,
- kašičica senfa,
- kašičica majoneza,
- kašika maslinovog ulja,
- 2 čena belog luka sitno seckana,
- malo bibera i soli po ukusu.
Kako se pravi belo meso sa slaninom i pavlakom?
Na malo maslinovog ulja staviti posoljeno belo meso da se prži. Ukoliko ne može da stane sve odjednom, vaditi na tanjir dok se sve ne isprži. Pred kraj dodati i sitno seckanu slaninicu da se proprži.
Vratiti svo meso u posudu i preliti pavlakom za kuvanje. U to dodati sitno seckan beli luk, biber i so po ukusu, kao i senf i majonez. Ostaviti 5 do 10 minuta na tihoj vatri da se lepo ukrčka. Ukoliko vam se učini da je pregusto, dodajte trećinu šoljice vode, a sačekajte da se zgusne ukoliko je previše retko. Sve zavisi sa čime ćete jesti.
Ako planirate kombinovati sa testeninama, onda je bolje da bude više fila i na pakovanje od 500 g testenina, najbolje da dodate odmah pola litre pavlake za kuvanje, bez dodavanja druge tečnosti.
Vodite računa i ako je slanina previše masna ili da je ne ostavite predugo. Možete i nju ispržiti u startu, pa izvaditi i onda u tome pržiti belo meso, bez dodavanja maslinovog ulja.
Možda vas zanima:
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti
JELENINA VOĆNA ROZEN TORTA RAJ ZA SLADOKUSCE Savršena za sve važne prilike
Napravite ovu svečanu poslasticu po receptu Jelene Filić iz Velike Plane
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)