PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK Piletina na OVAJ specijalno pripremljen način će vas odmah osvojiti

Alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Nećete moći da odolite.

meso
Shutterstock

Piletina na mediteranski način

Sastojci:

1 pile srednje veličine

1 velika crvena paprika

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

2 kašike maslinovog ulja

1 kašika slatke aleve paprike

1 kašika ljute aleve paprike

200 g pirinča

175 ml suvog belog vina

425 g konzerviranog paradajza

450 ml povrtnog bujona

list lorbera, vezica peršuna

75 g zelenih maslina

so, biber

Priprema:

Papriku isecite na četvrtine, izvadite joj semenke i izrežite je na kockice. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Pile operite, prosušite i isecite ga na komade. U posudi za pečenje zagrejte ulje, dodajte pileće meso, posolite, pobiberite i pržite s obe strane, dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. U masnoću u kojoj ste pekli meso, sipajte kašiku vode, dodajte papriku, crni i beli luk i dinstajte oko tri minuta na srednjoj temperaturi. Začinite solju i biberom, pa promešajte. Dodajte pirinač, slatku i ljutu alevu papriku, sipajte belo vino, promešajte i kuvajte oko dva minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte paradajz iz konzerve, zajedno sa sokom i povrtni bujon, stavite list lorbera, promešajte i kuvajte dok ne proključa. Rasporedite pečenu piletinu, još malo prodinstajte, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 60 minuta. Zelene masline isecite na krupnije komade. Peršun operite, prosušite i sitno iseckajte. Pri kraju pečenja, u posudu s mesom i pirinčem dodajte masline i peršun, promešajte, sklonite foliju i vratite da odstoji u isključenoj rerni još pet minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading