PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK Piletina na OVAJ specijalno pripremljen način će vas odmah osvojiti
Nećete moći da odolite.
Piletina na mediteranski način
Sastojci:
1 pile srednje veličine
1 velika crvena paprika
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika slatke aleve paprike
1 kašika ljute aleve paprike
200 g pirinča
175 ml suvog belog vina
425 g konzerviranog paradajza
450 ml povrtnog bujona
list lorbera, vezica peršuna
75 g zelenih maslina
so, biber
Priprema:
Papriku isecite na četvrtine, izvadite joj semenke i izrežite je na kockice. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Pile operite, prosušite i isecite ga na komade. U posudi za pečenje zagrejte ulje, dodajte pileće meso, posolite, pobiberite i pržite s obe strane, dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. U masnoću u kojoj ste pekli meso, sipajte kašiku vode, dodajte papriku, crni i beli luk i dinstajte oko tri minuta na srednjoj temperaturi. Začinite solju i biberom, pa promešajte. Dodajte pirinač, slatku i ljutu alevu papriku, sipajte belo vino, promešajte i kuvajte oko dva minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte paradajz iz konzerve, zajedno sa sokom i povrtni bujon, stavite list lorbera, promešajte i kuvajte dok ne proključa. Rasporedite pečenu piletinu, još malo prodinstajte, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 60 minuta. Zelene masline isecite na krupnije komade. Peršun operite, prosušite i sitno iseckajte. Pri kraju pečenja, u posudu s mesom i pirinčem dodajte masline i peršun, promešajte, sklonite foliju i vratite da odstoji u isključenoj rerni još pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠPANCI ZNAJU TAJNU Neodoljivi topli sendvič sa SERANO šunkom pravićete odmah!
Ko će moći da mu odoli?
SLATKIŠ ZA SAMO 20 MINUTA Neodoljive pomorandža kocke po receptu Biserke Radovanović
Smesu bi trebalo kuvati najviše 10 do 15 minuta na što nižoj temperaturi.
UKUSNIJI NEGO KUPOVNI Sladoled od LEŠNIKA i MEDA rashladiće vas odmah u toplim danima
Nećete moći da prestanete da jedete.
HLADNA ČORBA KOJA GREJE Tarator je preukusan obrok koji će vam napuniti stomake
Uz par začina je neodoljiva.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)