PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK Piletina na OVAJ specijalno pripremljen način će vas odmah osvojiti
Nećete moći da odolite.
Piletina na mediteranski način
Sastojci:
1 pile srednje veličine
1 velika crvena paprika
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika slatke aleve paprike
1 kašika ljute aleve paprike
200 g pirinča
175 ml suvog belog vina
425 g konzerviranog paradajza
450 ml povrtnog bujona
list lorbera, vezica peršuna
75 g zelenih maslina
so, biber
Priprema:
Papriku isecite na četvrtine, izvadite joj semenke i izrežite je na kockice. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Pile operite, prosušite i isecite ga na komade. U posudi za pečenje zagrejte ulje, dodajte pileće meso, posolite, pobiberite i pržite s obe strane, dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju. U masnoću u kojoj ste pekli meso, sipajte kašiku vode, dodajte papriku, crni i beli luk i dinstajte oko tri minuta na srednjoj temperaturi. Začinite solju i biberom, pa promešajte. Dodajte pirinač, slatku i ljutu alevu papriku, sipajte belo vino, promešajte i kuvajte oko dva minuta, uz povremeno mešanje. Sipajte paradajz iz konzerve, zajedno sa sokom i povrtni bujon, stavite list lorbera, promešajte i kuvajte dok ne proključa. Rasporedite pečenu piletinu, još malo prodinstajte, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 60 minuta. Zelene masline isecite na krupnije komade. Peršun operite, prosušite i sitno iseckajte. Pri kraju pečenja, u posudu s mesom i pirinčem dodajte masline i peršun, promešajte, sklonite foliju i vratite da odstoji u isključenoj rerni još pet minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ŠPANCI ZNAJU TAJNU Neodoljivi topli sendvič sa SERANO šunkom pravićete odmah!
Ko će moći da mu odoli?
SLATKIŠ ZA SAMO 20 MINUTA Neodoljive pomorandža kocke po receptu Biserke Radovanović
Smesu bi trebalo kuvati najviše 10 do 15 minuta na što nižoj temperaturi.
UKUSNIJI NEGO KUPOVNI Sladoled od LEŠNIKA i MEDA rashladiće vas odmah u toplim danima
Nećete moći da prestanete da jedete.
HLADNA ČORBA KOJA GREJE Tarator je preukusan obrok koji će vam napuniti stomake
Uz par začina je neodoljiva.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)