HLADNA ČORBA KOJA GREJE Tarator je preukusan obrok koji će vam napuniti stomake

Izvor: Alo.rs

13:30

Kulinarski globus 0

Uz par začina je neodoljiva.

HLADNA ČORBA KOJA GREJE Tarator je preukusan obrok koji će vam napuniti stomake
Shutterstock

Bugarski tarator

Sastojci:

400 g grčkog jogurta

4 manja krastavca

2 čena belog luka

3 kašike maslinovog ulja

5 kašika oraha

1 vezica mirođije

so, biber

Priprema:

Krastavce operite, oljuštite, odstranite semenke i naseckajte na kockice. U veću činiju stavite jogurt, dodajte iseckane krastavce, iseckan beli luk, mirođiju i ulje. Čorbu nekoliko sati hladite u frižideru. Pre serviranja je pospite orasima. Na kraju čorbu poprskajte uljem i ukrasite mirođijom. Rashladite i poslužite s kockicama leda.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading