AKO STE SE UMORILI OD KLASIČNE PILETINE Spojite je sa kokosom i dobićete izvanredan ukus

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Neobično jelo iz Meksika.

AKO STE SE UMORILI OD KLASIČNE PILETINE Spojite je sa kokosom i dobićete izvanredan ukus
Shutterstock

Piletina s kokosom

Sastojci:

600 g pilećeg filea

150 g kokosovog brašna

100 g prezli

100 g brašna

2 jajeta

100 ml soka od pomorandže

50 g meda

3 kašike senfa

so, biber po ukusu

1 kašičica mlevene ljute paprike

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Ugrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri. Piletinu isecite na duge trake. U činiji pomešajte brašno s kašičicom soli i malo bibera, u drugoj umutite jaja, a u trećoj izmešajte prezle i kokos. Piletinu umačite najpre u brašno, zatim u jaje, a onda mešavinu kokosa i prezli. Pržite u tiganju po dva minuta sa svake strane, a zatim prebacite u pleh i pecite još 10 minuta. Za sos pomešajte sok
od pomorandže, med i senf, pa dodajte po želji malo ljute paprike. Poslužite toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading