CEDI SE SA PRSTIJU Burek sa KOBASICOM ulepšaće vam ovo nedeljno jutro
Ne može da vam se ne dopadne.
Pita sa kobasicom
Sastojci:
500 g kora za pitu
250 g crnog luka
50 ml ulja
350-400 g sveže roštiljske kobasice
pola kašičice soli
250 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Crni luk iseckati krupno i dinstati na ulju dok ne omekša. Malo posoliti. Kobasice iseći na manje delove pa istisnuti meso iz creva. Kobasice dodati luku i dinstati zajedno oko 20 minuta. Mešati tokom dinstanja. U šolju sipati vodu i dodati kašičicu soli, promešati. U drugu šolju sipati ulje. Odvojiti tri kore koje će služiti kao podloga i poklopac, a ostalo podeliti na tri dela. Blago nauljiti okrugli pleh prečnika 26 cm, pa spustiti prvu koru tako da pokriva dno i ivice, a ostatak kora neka viri van pleha. Deo koji je na dnu nakvasiti vodom i
uljem. Spustiti drugu koru na isti način, a deo koji viri ne treba da se poklopi s onim od prve kore. Nakvasiti pa ponoviti i sa trećom korom, tako da dobijete podlogu od tri kore. Opet poprskati vodom i uljem. Ostatak kora nacepkati. Prvu trećinu od onog ostatka dobro nakvasiti vodom i uljem, pa sipati polovinu fila. Zatim na isti način ponoviti ređanje druge trećine iscepkanih kora i druge polovine fila. Preko ide treća trećina kora, koja se takođe dobro nakvasi i zatim se kore koje vire preklapaju ka unutra, da se burek zatvori. Pokvasiti vodom i uljem kako se koja preklopi. Tokom slaganja bureka treba potrošiti svu vodu i ulje, samo ostaviti
dve kašike vode i kašičicu ulja za prelivanje pečenog bureka. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta, pa još pola sata na 200 stepeni, po potrebi i duže. Izvaditi i preliti ostatkom vode i ulja i vratiti na 10 minuta u isključenu rernu. Pečen burek prevrnuti da ravna strana bude gore.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN JE KAO PRAVI Lažni burek po bakinom receptu je pravi ukusan doručak
Napravite ga koliko već sutra.
PRAZAN POSNI BUREK Sočan i slasan, a pravi se brzo i lako, prste da poližete
Ako volite klasičan burek, ovaj ćete obožavati.
BUREK SA KAJMAKOM Sočan obrok ukusa koji se pamti, za pravo zadovoljstvo
Drugačiji, a još ukusniji, pravićete stalno.
POSAN PRAZAN BUREK Bolji nego onaj iz pekare, a uspeće svima, pa i potpunim početnicima
Uskoro počinje Uskršnji post i mnoge domaćice mogu da se nađu u dilemi šta da prave. Ovaj sočni burek pravi se lako a idealan je za bilo koje doba dana. Možete da dodate posno kiselo mleko ili sojin jogurt kao prilog.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)