CEDI SE SA PRSTIJU Burek sa KOBASICOM ulepšaće vam ovo nedeljno jutro
Ne može da vam se ne dopadne.
Pita sa kobasicom
Sastojci:
500 g kora za pitu
250 g crnog luka
50 ml ulja
350-400 g sveže roštiljske kobasice
pola kašičice soli
250 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Crni luk iseckati krupno i dinstati na ulju dok ne omekša. Malo posoliti. Kobasice iseći na manje delove pa istisnuti meso iz creva. Kobasice dodati luku i dinstati zajedno oko 20 minuta. Mešati tokom dinstanja. U šolju sipati vodu i dodati kašičicu soli, promešati. U drugu šolju sipati ulje. Odvojiti tri kore koje će služiti kao podloga i poklopac, a ostalo podeliti na tri dela. Blago nauljiti okrugli pleh prečnika 26 cm, pa spustiti prvu koru tako da pokriva dno i ivice, a ostatak kora neka viri van pleha. Deo koji je na dnu nakvasiti vodom i
uljem. Spustiti drugu koru na isti način, a deo koji viri ne treba da se poklopi s onim od prve kore. Nakvasiti pa ponoviti i sa trećom korom, tako da dobijete podlogu od tri kore. Opet poprskati vodom i uljem. Ostatak kora nacepkati. Prvu trećinu od onog ostatka dobro nakvasiti vodom i uljem, pa sipati polovinu fila. Zatim na isti način ponoviti ređanje druge trećine iscepkanih kora i druge polovine fila. Preko ide treća trećina kora, koja se takođe dobro nakvasi i zatim se kore koje vire preklapaju ka unutra, da se burek zatvori. Pokvasiti vodom i uljem kako se koja preklopi. Tokom slaganja bureka treba potrošiti svu vodu i ulje, samo ostaviti
dve kašike vode i kašičicu ulja za prelivanje pečenog bureka. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta, pa još pola sata na 200 stepeni, po potrebi i duže. Izvaditi i preliti ostatkom vode i ulja i vratiti na 10 minuta u isključenu rernu. Pečen burek prevrnuti da ravna strana bude gore.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN JE KAO PRAVI Lažni burek po bakinom receptu je pravi ukusan doručak
Napravite ga koliko već sutra.
BUREK SA SIROM Od gotovih kora i slasnog nadeva, zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt i kiselo mleko.
BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, najbolje služite uz jogurt
Još bolji od kupovnog, pravićete stalno.
SLASNI BUREK SA KROMPIROM Zaboravićete na onaj kupovni, za savršen početak dana
Savršen spoj hrskavih kora i sočnog fila.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)