CEDI SE SA PRSTIJU Burek sa KOBASICOM ulepšaće vam ovo nedeljno jutro
Ne može da vam se ne dopadne.
Pita sa kobasicom
Sastojci:
500 g kora za pitu
250 g crnog luka
50 ml ulja
350-400 g sveže roštiljske kobasice
pola kašičice soli
250 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Crni luk iseckati krupno i dinstati na ulju dok ne omekša. Malo posoliti. Kobasice iseći na manje delove pa istisnuti meso iz creva. Kobasice dodati luku i dinstati zajedno oko 20 minuta. Mešati tokom dinstanja. U šolju sipati vodu i dodati kašičicu soli, promešati. U drugu šolju sipati ulje. Odvojiti tri kore koje će služiti kao podloga i poklopac, a ostalo podeliti na tri dela. Blago nauljiti okrugli pleh prečnika 26 cm, pa spustiti prvu koru tako da pokriva dno i ivice, a ostatak kora neka viri van pleha. Deo koji je na dnu nakvasiti vodom i
uljem. Spustiti drugu koru na isti način, a deo koji viri ne treba da se poklopi s onim od prve kore. Nakvasiti pa ponoviti i sa trećom korom, tako da dobijete podlogu od tri kore. Opet poprskati vodom i uljem. Ostatak kora nacepkati. Prvu trećinu od onog ostatka dobro nakvasiti vodom i uljem, pa sipati polovinu fila. Zatim na isti način ponoviti ređanje druge trećine iscepkanih kora i druge polovine fila. Preko ide treća trećina kora, koja se takođe dobro nakvasi i zatim se kore koje vire preklapaju ka unutra, da se burek zatvori. Pokvasiti vodom i uljem kako se koja preklopi. Tokom slaganja bureka treba potrošiti svu vodu i ulje, samo ostaviti
dve kašike vode i kašičicu ulja za prelivanje pečenog bureka. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta, pa još pola sata na 200 stepeni, po potrebi i duže. Izvaditi i preliti ostatkom vode i ulja i vratiti na 10 minuta u isključenu rernu. Pečen burek prevrnuti da ravna strana bude gore.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN JE KAO PRAVI Lažni burek po bakinom receptu je pravi ukusan doručak
Napravite ga koliko već sutra.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)