CEDI SE SA PRSTIJU Burek sa KOBASICOM ulepšaće vam ovo nedeljno jutro
Ne može da vam se ne dopadne.
Pita sa kobasicom
Sastojci:
500 g kora za pitu
250 g crnog luka
50 ml ulja
350-400 g sveže roštiljske kobasice
pola kašičice soli
250 ml vode
50 ml ulja
1 kašičica soli
Priprema:
Crni luk iseckati krupno i dinstati na ulju dok ne omekša. Malo posoliti. Kobasice iseći na manje delove pa istisnuti meso iz creva. Kobasice dodati luku i dinstati zajedno oko 20 minuta. Mešati tokom dinstanja. U šolju sipati vodu i dodati kašičicu soli, promešati. U drugu šolju sipati ulje. Odvojiti tri kore koje će služiti kao podloga i poklopac, a ostalo podeliti na tri dela. Blago nauljiti okrugli pleh prečnika 26 cm, pa spustiti prvu koru tako da pokriva dno i ivice, a ostatak kora neka viri van pleha. Deo koji je na dnu nakvasiti vodom i
uljem. Spustiti drugu koru na isti način, a deo koji viri ne treba da se poklopi s onim od prve kore. Nakvasiti pa ponoviti i sa trećom korom, tako da dobijete podlogu od tri kore. Opet poprskati vodom i uljem. Ostatak kora nacepkati. Prvu trećinu od onog ostatka dobro nakvasiti vodom i uljem, pa sipati polovinu fila. Zatim na isti način ponoviti ređanje druge trećine iscepkanih kora i druge polovine fila. Preko ide treća trećina kora, koja se takođe dobro nakvasi i zatim se kore koje vire preklapaju ka unutra, da se burek zatvori. Pokvasiti vodom i uljem kako se koja preklopi. Tokom slaganja bureka treba potrošiti svu vodu i ulje, samo ostaviti
dve kašike vode i kašičicu ulja za prelivanje pečenog bureka. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni 10 minuta, pa još pola sata na 200 stepeni, po potrebi i duže. Izvaditi i preliti ostatkom vode i ulja i vratiti na 10 minuta u isključenu rernu. Pečen burek prevrnuti da ravna strana bude gore.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSAN JE KAO PRAVI Lažni burek po bakinom receptu je pravi ukusan doručak
Napravite ga koliko već sutra.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
Komentari (0)