ČUVENI KOLAČ IZ FILMOVA Recept za američku pitu s jabukama
Predlažemo vam da probate pitu s jabukama na drugačiji način.
Sastojci
Za testo:
400 g brašna
200 g putera
150 g šećera
1 vanil šećer
2 žumanca
1 kašika pavlake
3 kašike ulja
1 prašak za pecivo
Za fil:
1 kg jabuka
2 kašike cimeta
1 kašika žutog šećera
Priprema:
Puter koji je omekšao na sobnoj temperaturi umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte žumanca, pavlaku i ulje. Pomešajte brašno i prašak za pecivo i dodajte u pripremljenu smesu. Mešajte varjačom desetak minuta da dobijete prhko testo. Stavite ga u kesu i u frižideru pola sata. Podelite testo na dva dela. Jedan razvucite oklagijom i stavite na dno okrugle tepsije. Izbockajte viljuškom i rasporedite fil. Fil: polovinu očišćenih jabuka iseckajte na kockice, a drugu polovinu izrendajte. Pospite cimetom, šećerom i izmešajte. Drugu polovinu testa premesite, rastanjite na 1 cm debljine i secite trake. Dužina zavisi od vašeg pleha, a širina treba da bude 2 cm. Ppređajte ih u jednom pravcu, a potom u kontra smeru. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA AMERIČKU PITU Kada je jednom probate, odmah ćete zaboraviti na onu našu klasičnu, preukusna je
Iako se njeno postojanje spominje još pre vremena kolonizacije Amerike, ona je poznata kao tipična američka poslastica. Kombinacija testa i jabuke daće ukusan voćni desert.
NE MOŽETE DA OMANETE Pita sa jabukama od gotovih kora, zasladićete se za pola sata!
Ovakva pita sa jabukama je tradicionalna poslastica koju svi vole.
DANAS SE POČASTITE Pita sa jabukama u sosu od vanile, prosto neodoljiva!
Pravi se od lisnatog testa, pa će brzo biti spremna za degustaciju.
SLATKIŠ SA VOĆEM Američka pita sa višnjama obara s nogu!
Ovu pitu američke domaćice služe sa kuglom sladoleda od vanile.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)