DANAS SE POČASTITE Pita sa jabukama u sosu od vanile, prosto neodoljiva!
Pravi se od lisnatog testa, pa će brzo biti spremna za degustaciju.
Sastojci:
1 pakovanje lisnatog testa
500 g jabuka
50 g suvog grožđa
50 g mlevenih badema
1 kašika putera
5 kašika šećera
1 kesica cimeta
1 žumance
Za sos od vanile:
500 ml mleka
1 žumance
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
1 kašika skrobnog brašna
Priprema:
Jabuke očistite, iseckajte na kockice i prodinstajte na istopljenom puteru da omekšaju. Dodajte šećer, suvo grožđe, cimet i malo vode (oko 50 ml). Izmešajte i sklonite sa šporeta. Oba lisnata testa rastanjite oklagijom, pospite bademom i rasporedite fil od jabuka. Urolajte u štrudle. Odozgo ih zasecite nožem na nekoliko mesta da testo ne bi previše naraslo. Premažite umućenim žumancetom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije smeđu boju.
Za sos, sipajte u šerpu mleko i oba šećera, umućeno žumance i gustin. Mešajte na tihoj vatri dok se malo ne zgusne, ali pazite da se ne naprave grudvice. Kada servirate, na tanjir stavite parče štrudle i prelijte sosom od vanile.
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD ROLAT Probajte bržu varijantu poznate torte, zaljubićete se na prvi zalogaj!
Kremasta poslastica, savršena za sve prilike.
ČOKOLADNI KOLAČ SA TREŠNJAMA Recept za ove sočne slatke kocke morate da probate dok je sezona trešanja
Dajemo vam recept u kome su mere na čaše, a priprema jednostavna, pa će brzo biti gotov.
NE MOŽETE DA OMANETE Pita sa jabukama od gotovih kora, zasladićete se za pola sata!
Ovakva pita sa jabukama je tradicionalna poslastica koju svi vole.
DRUGAČIJA PITA Trouglići punjeni jabukama i kremom od vanile, prave se brzo od gotovih kora
Ova slatka pita će vam se sigurno dopasti.
TIRAMISU SA BELOM ČOKOLADOM Još slađi od originala, poći će vam voda na usta
Italijanski klasik na drugačiji način za sve sladokusce.
RUM KOLAČ Brzinski desert koji se ne peče, a mekan kao duša, savršen za hladne dane
Fenomenalan desert osvojiće i one izbirljive.
BRZI LAVA KOLAČ Idealan za početnike u kuhinji i dolazak iznenadnih gostiju, a preukusan
Neodoljivi kolač topi se u ustima, a uspeva svima.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
Komentari (0)