PIKANTNI SOS JE DODATNA MAGIJA Pileća krilca će morati odmah da se smažu sa vašeg tanjira
Za prste se lepe.
Vatrena krilca
Sastojci:
12 pilećih krilaca
300 ml vašeg omiljenog ljutog sosa
120 g putera kašičica čilija ili mlevene ljute paprike
1 kašika slatke mlevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
150 g brašna
2 kašike razblaženog sirćeta
1 kašičica gustina
so i biber
prstohvat šećera
ulje
Priprema:
Pileća krilca prepoloviti i staviti u veću posudu. Krilcima dodati so, biber, čili ili mlevenu ljutu papriku, slatku mlevenu papriku i brašno. Sve dobro izmešati da se brašno zalepi za krilca. Posudu zamotati u kesicu,
ostaviti u frižider da odstoji sat-dva, najbolje bi bilo da prenoće. Kad su krilca odstajala u dublju posudu, sipati ulje (kao za krofne) i zagrejati ga. Ubaciti krilca u zagrejano ulje i pržiti oko 15 minuta ili dok krilca ne
budu gotova. Dok se krilca prže, pripremiti sos. U nekoj posudi istopiti puter. Otopljenom puteru dodati ljuti sos, dodati malo soli i bibera, prstohvat šećera, manju kašiku mlevene ljute paprike, kašičicu belog luka u prahu, kašičicu čilija ili mlevene ljute paprike, pola kašičice gustina i sirće, pa sve to izmutiti. Staviti na ringlu i pržiti 4-5 minuta poklopljeno, na laganoj temperaturi. Prženu piletinu izvaditi na papir da se ocedi višak masnoće, prebaciti u dublju posudu, preliti sosom, izmešati i vaditi na oval.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.
KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
LJUTA KRILCA SA KIKIRIKIJEM Pikantna rapsodija ukusa za prave gurmane
Začinjena i ljuta, a meso se lepi za prste.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)