PIKANTNI SOS JE DODATNA MAGIJA Pileća krilca će morati odmah da se smažu sa vašeg tanjira
Za prste se lepe.
Vatrena krilca
Sastojci:
12 pilećih krilaca
300 ml vašeg omiljenog ljutog sosa
120 g putera kašičica čilija ili mlevene ljute paprike
1 kašika slatke mlevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
150 g brašna
2 kašike razblaženog sirćeta
1 kašičica gustina
so i biber
prstohvat šećera
ulje
Priprema:
Pileća krilca prepoloviti i staviti u veću posudu. Krilcima dodati so, biber, čili ili mlevenu ljutu papriku, slatku mlevenu papriku i brašno. Sve dobro izmešati da se brašno zalepi za krilca. Posudu zamotati u kesicu,
ostaviti u frižider da odstoji sat-dva, najbolje bi bilo da prenoće. Kad su krilca odstajala u dublju posudu, sipati ulje (kao za krofne) i zagrejati ga. Ubaciti krilca u zagrejano ulje i pržiti oko 15 minuta ili dok krilca ne
budu gotova. Dok se krilca prže, pripremiti sos. U nekoj posudi istopiti puter. Otopljenom puteru dodati ljuti sos, dodati malo soli i bibera, prstohvat šećera, manju kašiku mlevene ljute paprike, kašičicu belog luka u prahu, kašičicu čilija ili mlevene ljute paprike, pola kašičice gustina i sirće, pa sve to izmutiti. Staviti na ringlu i pržiti 4-5 minuta poklopljeno, na laganoj temperaturi. Prženu piletinu izvaditi na papir da se ocedi višak masnoće, prebaciti u dublju posudu, preliti sosom, izmešati i vaditi na oval.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.
LJUTA KRILCA SA KIKIRIKIJEM Pikantna rapsodija ukusa za prave gurmane
Začinjena i ljuta, a meso se lepi za prste.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)