PIKANTNI SOS JE DODATNA MAGIJA Pileća krilca će morati odmah da se smažu sa vašeg tanjira
Za prste se lepe.
Vatrena krilca
Sastojci:
12 pilećih krilaca
300 ml vašeg omiljenog ljutog sosa
120 g putera kašičica čilija ili mlevene ljute paprike
1 kašika slatke mlevene paprike
1 kašičica belog luka u prahu
150 g brašna
2 kašike razblaženog sirćeta
1 kašičica gustina
so i biber
prstohvat šećera
ulje
Priprema:
Pileća krilca prepoloviti i staviti u veću posudu. Krilcima dodati so, biber, čili ili mlevenu ljutu papriku, slatku mlevenu papriku i brašno. Sve dobro izmešati da se brašno zalepi za krilca. Posudu zamotati u kesicu,
ostaviti u frižider da odstoji sat-dva, najbolje bi bilo da prenoće. Kad su krilca odstajala u dublju posudu, sipati ulje (kao za krofne) i zagrejati ga. Ubaciti krilca u zagrejano ulje i pržiti oko 15 minuta ili dok krilca ne
budu gotova. Dok se krilca prže, pripremiti sos. U nekoj posudi istopiti puter. Otopljenom puteru dodati ljuti sos, dodati malo soli i bibera, prstohvat šećera, manju kašiku mlevene ljute paprike, kašičicu belog luka u prahu, kašičicu čilija ili mlevene ljute paprike, pola kašičice gustina i sirće, pa sve to izmutiti. Staviti na ringlu i pržiti 4-5 minuta poklopljeno, na laganoj temperaturi. Prženu piletinu izvaditi na papir da se ocedi višak masnoće, prebaciti u dublju posudu, preliti sosom, izmešati i vaditi na oval.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.
KRILCA U ČILI SOSU Aromatična i pikantna, za izbirljive i one koji obožavaju ljuto
Neodoljivi spoj piletine i ljutog čili sosa, za pravo uživanje.
LJUTA KRILCA SA KIKIRIKIJEM Pikantna rapsodija ukusa za prave gurmane
Začinjena i ljuta, a meso se lepi za prste.
LIMUN TORTA Poslastica u kiselkasto-slatkom spoju koja pomera granice dobrog ukusa, za one izbirljive
Fenomenalna poslastica raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA MLEKOM Sočna i slatka, po receptu koji se prenosi generacijama
Sočna baklava raspametiće i one izbirljive.
PITA SA PRAZILUKOM I PEČURKAMA Neodoljivo predjelo koje greje dušu i telo, neponovljivog ukusa
Slasna i sočna pita, prste da poližete.
PASULJ PO RECEPTU BEZ MANE Neodoljiv i ukusan, a ovako su ga spremali u vojsci u JNA
Nekada je bilo obavezno jelo u vojsci, a sada ga retko ko ovako priprema.
PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.
Komentari (0)