PIKANTNI SOS JE DODATNA MAGIJA Pileća krilca će morati odmah da se smažu sa vašeg tanjira

Alo.rs

14:00

Sezonski recepti 0

Za prste se lepe.

PIKANTNI SOS JE DODATNA MAGIJA Pileća krilca će morati odmah da se smažu sa vašeg tanjira
unsplash.com

Vatrena krilca

Sastojci:

12 pilećih krilaca

300 ml vašeg omiljenog ljutog sosa

120 g putera kašičica čilija ili mlevene ljute paprike

1 kašika slatke mlevene paprike

1 kašičica belog luka u prahu

150 g brašna

2 kašike razblaženog sirćeta

1 kašičica gustina

so i biber

prstohvat šećera

ulje

Priprema:

Pileća krilca prepoloviti i staviti u veću posudu. Krilcima dodati so, biber, čili ili mlevenu ljutu papriku, slatku mlevenu papriku i brašno. Sve dobro izmešati da se brašno zalepi za krilca. Posudu zamotati u kesicu, 
ostaviti u frižider da odstoji sat-dva, najbolje bi bilo da prenoće. Kad su krilca odstajala u dublju posudu, sipati ulje (kao za krofne) i zagrejati ga. Ubaciti krilca u zagrejano ulje i pržiti oko 15 minuta ili dok krilca ne 
budu gotova. Dok se krilca prže, pripremiti sos. U nekoj posudi istopiti puter. Otopljenom puteru dodati ljuti sos, dodati malo soli i bibera, prstohvat šećera, manju kašiku mlevene ljute paprike, kašičicu belog luka u prahu, kašičicu čilija ili mlevene ljute paprike, pola kašičice gustina i sirće, pa sve to izmutiti. Staviti na ringlu i pržiti 4-5 minuta poklopljeno, na laganoj temperaturi. Prženu piletinu izvaditi na papir da se ocedi višak masnoće, prebaciti u dublju posudu, preliti sosom, izmešati i vaditi na oval.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading