PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.
Ljuta pileća krilca
Sastojci:
8 pilećih krilaca
1/2 šoljice brašna
1 crveni luk
2 bela luka
1 kašičica čili papričica
300 g paradajza
2 dl pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
1 veza bosiljka
so, biber
Priprema:
Svako krilce uvaljajte u brašno i kratko propržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i držite na toplom. Na istoj masnoći propržite sitno seckani crveni i beli luk, te mlevenu čili papričicu. Kratko dinstajte uz dolivanje bujona. Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno seckanim oljuštenim paradajzom. Služite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PICA ZA SVAČIJI UKUS Recept za vege varijantu ovog jela je ODLIČAN
U njoj su nesvakidašnji sastojci.
SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.
SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta
Ove ćufte na azijski način će vas oduševiti.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)