PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.
Ljuta pileća krilca
Sastojci:
8 pilećih krilaca
1/2 šoljice brašna
1 crveni luk
2 bela luka
1 kašičica čili papričica
300 g paradajza
2 dl pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
1 veza bosiljka
so, biber
Priprema:
Svako krilce uvaljajte u brašno i kratko propržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i držite na toplom. Na istoj masnoći propržite sitno seckani crveni i beli luk, te mlevenu čili papričicu. Kratko dinstajte uz dolivanje bujona. Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno seckanim oljuštenim paradajzom. Služite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PICA ZA SVAČIJI UKUS Recept za vege varijantu ovog jela je ODLIČAN
U njoj su nesvakidašnji sastojci.
SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.
SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta
Ove ćufte na azijski način će vas oduševiti.
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
Komentari (0)