PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.

Ljuta pileća krilca
Sastojci:
8 pilećih krilaca
1/2 šoljice brašna
1 crveni luk
2 bela luka
1 kašičica čili papričica
300 g paradajza
2 dl pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
1 veza bosiljka
so, biber
Priprema:
Svako krilce uvaljajte u brašno i kratko propržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i držite na toplom. Na istoj masnoći propržite sitno seckani crveni i beli luk, te mlevenu čili papričicu. Kratko dinstajte uz dolivanje bujona. Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno seckanim oljuštenim paradajzom. Služite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:

PICA ZA SVAČIJI UKUS Recept za vege varijantu ovog jela je ODLIČAN
U njoj su nesvakidašnji sastojci.


SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.

SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta
Ove ćufte na azijski način će vas oduševiti.

NEODOLJIVO KREMAST Spanać pripremljen na ovaj način će vas oduševiti, pravo bogatstvo ukusa
Pomešan sa mlekom i dodat u proprženi crni luk i beli luk, stvara...

AROMATIČAN GRILOVANI PATLIDŽAN Paradajz i feta sir mu daju neodoljvu slast, a ovaj sastojak savršen šmek
Poslužite kao predjelo, glavno jelo bez mesa za dvoje, ili kao prilog uz...

ZELENI DORUČAK ZA DOBAR DAN Kajgana sa spanaćem puna proteina koja daje snagu
Možete servirati uz integralni tost ili paradajz za kompletan doručak

KAO IZ RESTORANA Napravite kremast i lagan krompir pire, svi će ga u slast jesti
Ako se pitate zašto neki ljudi kuvaju krompir u soli...

STRAĆATELA NIJE SAMO SLADOLED Ova supa će vas okrepiti očas posla, domaći obrok za desetku
Straćatela ima veoma blag ukus, što prija nakon perioda u kome...
Komentari (0)