PRSTE DA POLIŽEŠ Savršena hrskava pileća krilca za sve ukućane
Nigde ih nećete probati ovako ukusne.
Ljuta pileća krilca
Sastojci:
8 pilećih krilaca
1/2 šoljice brašna
1 crveni luk
2 bela luka
1 kašičica čili papričica
300 g paradajza
2 dl pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
1 veza bosiljka
so, biber
Priprema:
Svako krilce uvaljajte u brašno i kratko propržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite, pobiberite i držite na toplom. Na istoj masnoći propržite sitno seckani crveni i beli luk, te mlevenu čili papričicu. Kratko dinstajte uz dolivanje bujona. Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno seckanim oljuštenim paradajzom. Služite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PICA ZA SVAČIJI UKUS Recept za vege varijantu ovog jela je ODLIČAN
U njoj su nesvakidašnji sastojci.
SLASNE I UKUSNE Krofne po bakinom receptu meke kao DUŠA
Jednostavan recepti po kom ćete ih stalno praviti.
SMAZ ZA ČAS Napravite čudne ćufte sa drugog kontinenta
Ove ćufte na azijski način će vas oduševiti.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)