SOČNA TESTENINA IZ RERNE Glavni sastojak je piletina, pa ručak i ne može da bude loš

Alo.rs

13:00

Sezonski recepti 0

Zasitiće celu porodicu.

zapečena piletina
Shutterstock

Zapečena testenina sa piletinom

Sastojci:

500 g pilećih fileta

so, biber

veza mladog crnog luka

2 kašike maslinovog ulja

250 ml bujona

200 ml slatke pavlake

250 g mini-paradajza

100 g kačkavalja

1/2 veze peršuna

Priprema:

Testeninu skuvati u posoljenoj vodi, a zatim je ocediti. Pileće filete oprati, prosušiti u krpi, pa iseći na kockice, a zatim posoliti i pobiberiti. Mladi crni luk očistiti, oprati i sitno iseći. Maslinovo ulje zagrejati u tiganju, pa na njemu propržiti meso tako da ravnomerno porumeni sa svih strana, zatim dodati luk i sve zajedno dinstati. Doliti supu (bujon) i slatku pavlaku, pa ostaviti da prokuva, a zatim kuvati na tihoj vatri šest minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Mini-paradajz oprati, očistiti i iseći, pa ga zajedno sa testeninom dodati mesu i pomešati. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Sipati u dublji pleh, posuti kačkavaljem i peći 15-20 minuta. Izvaditi pleh iz rerne i posuti iseckanim peršunom, a zatim servirati toplo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading