SOČNA TESTENINA IZ RERNE Glavni sastojak je piletina, pa ručak i ne može da bude loš
Zasitiće celu porodicu.
Zapečena testenina sa piletinom
Možda vas zanima:

JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom
Svima će se dopasti.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.

PIKANTNA PILETINA Napravite ručak koji će se svideti celoj porodici, savršen je!
Prste ćete polizati.
Sastojci:
500 g pilećih fileta
so, biber
veza mladog crnog luka
2 kašike maslinovog ulja
250 ml bujona
200 ml slatke pavlake
250 g mini-paradajza
100 g kačkavalja
1/2 veze peršuna
Priprema:
Testeninu skuvati u posoljenoj vodi, a zatim je ocediti. Pileće filete oprati, prosušiti u krpi, pa iseći na kockice, a zatim posoliti i pobiberiti. Mladi crni luk očistiti, oprati i sitno iseći. Maslinovo ulje zagrejati u tiganju, pa na njemu propržiti meso tako da ravnomerno porumeni sa svih strana, zatim dodati luk i sve zajedno dinstati. Doliti supu (bujon) i slatku pavlaku, pa ostaviti da prokuva, a zatim kuvati na tihoj vatri šest minuta. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Mini-paradajz oprati, očistiti i iseći, pa ga zajedno sa testeninom dodati mesu i pomešati. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Sipati u dublji pleh, posuti kačkavaljem i peći 15-20 minuta. Izvaditi pleh iz rerne i posuti iseckanim peršunom, a zatim servirati toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)