PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj

Alo.rs

09:30

Zdravi zalogaji 0

Pripremite je kao iskusni kuvar.

PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Shutterstock

Pileća čorba sa pečurkama

Sastojci:

bataci, karabataci, krilca i belo meso od jednog pileta

500 g šampinjona

1 zelena paprika

1 srednja šargarepa

1 glavica crnog luka

so i biber

200 g pavlake

4 kašičice gustina

3 kašike maslinovog ulja

1/2 kašičice suvog ruzmarina

1/2 kašičice bosiljka

1 kašičica slatke aleve paprike

suvi začin

Priprema:

Luk i papriku sitno naseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende. U loncu zagrejati ulje, dodati naseckano povrće, pa ga propržiti nekoliko minuta. Dodati zatim meso isečeno na komade, kao i začine. 
Preko mesa staviti na četvrtine seckane šampinjone i naliti sa oko 750 ml vode. Poklopiti lonac, kuvati 35 
minuta. Posle toga u vrlo malo hladne vode razmutiti gustin. U lonac dodati pavlaku i gustin, pa uz mešanje krčkati dok se ne zgusne. Dodati slatku tucanu papriku i po želji još malo začiniti biberom i mešavinom začina. Pre služenja posuti seckanim peršunom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading