PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
Pileća čorba sa pečurkama
Sastojci:
bataci, karabataci, krilca i belo meso od jednog pileta
500 g šampinjona
1 zelena paprika
1 srednja šargarepa
1 glavica crnog luka
so i biber
200 g pavlake
4 kašičice gustina
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice suvog ruzmarina
1/2 kašičice bosiljka
1 kašičica slatke aleve paprike
suvi začin
Priprema:
Luk i papriku sitno naseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende. U loncu zagrejati ulje, dodati naseckano povrće, pa ga propržiti nekoliko minuta. Dodati zatim meso isečeno na komade, kao i začine.
Preko mesa staviti na četvrtine seckane šampinjone i naliti sa oko 750 ml vode. Poklopiti lonac, kuvati 35
minuta. Posle toga u vrlo malo hladne vode razmutiti gustin. U lonac dodati pavlaku i gustin, pa uz mešanje krčkati dok se ne zgusne. Dodati slatku tucanu papriku i po želji još malo začiniti biberom i mešavinom začina. Pre služenja posuti seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)