PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
Pileća čorba sa pečurkama
Sastojci:
bataci, karabataci, krilca i belo meso od jednog pileta
500 g šampinjona
1 zelena paprika
1 srednja šargarepa
1 glavica crnog luka
so i biber
200 g pavlake
4 kašičice gustina
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice suvog ruzmarina
1/2 kašičice bosiljka
1 kašičica slatke aleve paprike
suvi začin
Priprema:
Luk i papriku sitno naseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende. U loncu zagrejati ulje, dodati naseckano povrće, pa ga propržiti nekoliko minuta. Dodati zatim meso isečeno na komade, kao i začine.
Preko mesa staviti na četvrtine seckane šampinjone i naliti sa oko 750 ml vode. Poklopiti lonac, kuvati 35
minuta. Posle toga u vrlo malo hladne vode razmutiti gustin. U lonac dodati pavlaku i gustin, pa uz mešanje krčkati dok se ne zgusne. Dodati slatku tucanu papriku i po želji još malo začiniti biberom i mešavinom začina. Pre služenja posuti seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)