PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
Pileća čorba sa pečurkama
Sastojci:
bataci, karabataci, krilca i belo meso od jednog pileta
500 g šampinjona
1 zelena paprika
1 srednja šargarepa
1 glavica crnog luka
so i biber
200 g pavlake
4 kašičice gustina
3 kašike maslinovog ulja
1/2 kašičice suvog ruzmarina
1/2 kašičice bosiljka
1 kašičica slatke aleve paprike
suvi začin
Priprema:
Luk i papriku sitno naseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende. U loncu zagrejati ulje, dodati naseckano povrće, pa ga propržiti nekoliko minuta. Dodati zatim meso isečeno na komade, kao i začine.
Preko mesa staviti na četvrtine seckane šampinjone i naliti sa oko 750 ml vode. Poklopiti lonac, kuvati 35
minuta. Posle toga u vrlo malo hladne vode razmutiti gustin. U lonac dodati pavlaku i gustin, pa uz mešanje krčkati dok se ne zgusne. Dodati slatku tucanu papriku i po želji još malo začiniti biberom i mešavinom začina. Pre služenja posuti seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
SPOJ KVALITETNIH SASTOJAKA Preukusni namaz koji će vam ulepšati jutro
Svima će se dopasti.
JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom
Svima će se dopasti.
SOČNA TESTENINA IZ RERNE Glavni sastojak je piletina, pa ručak i ne može da bude loš
Zasitiće celu porodicu.
ZDRAVA I UKUSNA SALATA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Po receptu voditeljke Ane Radulović
Ana Radulović, voditeljka Elite na RTV Pinku, karijeru je započela kao model. Svojim atraktivnim izgledom privlači pažnju gde god da se pojavi. Supruga zvezde Granda, pevača Mirčeta Radulovića, i majka Konstantina vodi računa o svom izgledu i pazi šta jede. Primer je i ova ukusna salata koju redovno pravi.
RAŽANI HLEB Od 2 vrste brašna, ukus je čista fantazija
Služite ga vrućeg ili hladnog, samostalno ili uz prilog po želji.
HRONO HLEB OD 3 VRSTE BRAŠNA Zdrav i ukusan, zagrejaće vam dušu i telo, a savršen je i hladan
Pravi se bez belog brašna i kvasca i biće svež danima, a zdrav je i ukusan.
SMUTI OD BANANE Brz i lagan doručak za dane kada ste u žurbi, potrebno je samo 3 sastojka
Zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama razbudiće vas očas posla, a preukusan je i nemorate da brojite kalorije.
PEČENE JABUKE SA CIMETOM Zdravi slatkiš koji osvaja na prvi zalogaj, pravićete ga stalno
Ako želite da napravite nešto slatko, imamo predlog za vas. Napravite pečene jabuke, gotove su začas a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)