JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom
Svima će se dopasti.
Musaka sa piletinom
Sastojci:
500 g pilećeg filea
400 g šampinjona
kačkavalj
Za bešamel:
30 g putera
1,5 kašika brašna
300 ml mleka
100 g pavlake
Priprema:
Filete belog mesa iseći na tanje šnicle, pa ih onda blago izlupati tučkom za meso. Svaku šniclu propržiti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju. Posebno izdinstati šampinjone na ulju na kojem se pržilo meso. Bešamel sos napraviti tako što se rastopi puter, u njemu izdinstati kašiku i po brašna, naliti mleko, a kada počne da vri, umešati i kiselu pavlaku. Vatrostalnu posudu namazati margarinom i posuti prezlama, a onda ređati red belog mesa, red pečuraka, a onda to preliti bešamel sosom. Tako raditi dok se ne utroše svi sastojci. Meso i šampinjone malo posoliti pre prženja. Bilo bi lepo da jelo ostane blago i ne mnogo slano. Na kraju odozgo narendati kačkavalj, ubaciti u rernu i peći 20 minuta na umerenoj temperaturi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GURMANSKA MUSAKA Nećete moći da prestanete da jedete, ukusa za čistu desetku
Sočna i slasna,prste da poližete.
SPOJ KVALITETNIH SASTOJAKA Preukusni namaz koji će vam ulepšati jutro
Svima će se dopasti.
SOČNA TESTENINA IZ RERNE Glavni sastojak je piletina, pa ručak i ne može da bude loš
Zasitiće celu porodicu.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)