JEDAN SASVIM NOV UKUS Izuzetno jednostavna, a ludo ukusna - musaka sa piletinom
Svima će se dopasti.
Musaka sa piletinom
Sastojci:
500 g pilećeg filea
400 g šampinjona
kačkavalj
Za bešamel:
30 g putera
1,5 kašika brašna
300 ml mleka
100 g pavlake
Priprema:
Filete belog mesa iseći na tanje šnicle, pa ih onda blago izlupati tučkom za meso. Svaku šniclu propržiti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju. Posebno izdinstati šampinjone na ulju na kojem se pržilo meso. Bešamel sos napraviti tako što se rastopi puter, u njemu izdinstati kašiku i po brašna, naliti mleko, a kada počne da vri, umešati i kiselu pavlaku. Vatrostalnu posudu namazati margarinom i posuti prezlama, a onda ređati red belog mesa, red pečuraka, a onda to preliti bešamel sosom. Tako raditi dok se ne utroše svi sastojci. Meso i šampinjone malo posoliti pre prženja. Bilo bi lepo da jelo ostane blago i ne mnogo slano. Na kraju odozgo narendati kačkavalj, ubaciti u rernu i peći 20 minuta na umerenoj temperaturi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SOČNA TESTENINA IZ RERNE Glavni sastojak je piletina, pa ručak i ne može da bude loš
Zasitiće celu porodicu.
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Za ovu punjenu piletinu, tražićete porciju JOŠ
Sočna i ukusna, svima će se dopasti.
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
PIKANTNA PILETINA Napravite ručak koji će se svideti celoj porodici, savršen je!
Prste ćete polizati.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)