RASHLADITE SE OVIM PREDJELOM Punjeni krastavac će vam odlično ići uz svaki obrok
Nije komplikovano da se napravi.
Punjeni krastavac
Sastojci:
2 velika krastavca
1 crvena paprika
1 crveni luk
100 g paradajza
1/2 ljute papričice
3 kašike korijandera
2 kašike soka od limete
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika balsamiko sirćeta
so i biber
Priprema:
Krastavce operite i poprečno prerežite na komade debljine 3-4 cm. Malom kašikom izdubite meso iz sredine i koštice, pa pažljivo izvadite da izgleda poput čašice. Preostalo povrće očistite i grubo usitnite. Crvenu papriku narežite na kockice (za 1 kašiku), a ostalo ostavite. Usitnjeno povrće stavite u mikser, dodajte meso iz krastavaca i 2 kašike korijandera. Sve grubo pomešajte. U tu mešavinu dodatno umešajte sok od limete, maslinovo ulje i sirće, te začinite solju i biberom. Mešavinom napunite čašice, pa pospite kockicama paprike i korijanderom za ukras.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
ZNATE LI ŠTA JE PAPULA? Probajte da je napravite i ješćete je stalno!
Idealno je predjelo.
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)