RASHLADITE SE OVIM PREDJELOM Punjeni krastavac će vam odlično ići uz svaki obrok
Nije komplikovano da se napravi.
Punjeni krastavac
Sastojci:
2 velika krastavca
1 crvena paprika
1 crveni luk
100 g paradajza
1/2 ljute papričice
3 kašike korijandera
2 kašike soka od limete
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika balsamiko sirćeta
so i biber
Priprema:
Krastavce operite i poprečno prerežite na komade debljine 3-4 cm. Malom kašikom izdubite meso iz sredine i koštice, pa pažljivo izvadite da izgleda poput čašice. Preostalo povrće očistite i grubo usitnite. Crvenu papriku narežite na kockice (za 1 kašiku), a ostalo ostavite. Usitnjeno povrće stavite u mikser, dodajte meso iz krastavaca i 2 kašike korijandera. Sve grubo pomešajte. U tu mešavinu dodatno umešajte sok od limete, maslinovo ulje i sirće, te začinite solju i biberom. Mešavinom napunite čašice, pa pospite kockicama paprike i korijanderom za ukras.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ODLIČNO I BRZO PREDJELO Rolat od sira je po svačijem ukusu
Lako se pravi i odmah ćete ga pojesti.
ZNATE LI ŠTA JE PAPULA? Probajte da je napravite i ješćete je stalno!
Idealno je predjelo.
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
SUPA KOJA OČARAVA Obrok od krastavca je sve što će vam trebati pred prvomajski praznik
Spremite telo na tešku hranu.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)