TIKVICE NA FENOMENALAN NAČIN Jednostavna marinada sa pivom daje skroz drugu dimenziju ukusa

Slobodanka Ćorić

13:25

Sezonski recepti 0

Velika greška koju svi prave jeste da ih sole pre nego što ih stave da se prže, a one na taj način puštaju vodu i ne isprže se dovoljno lepo

pljeskavice od tikvica
Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 4 tikvice
  • 4 kašike brašna
  • pivo (po izboru)
  • 4 kašike kukuruznog brašna
  • ulje

Priprema

Iseći tikvice na tanke listove 1 cm, svaku posoliti solju i ostaviti ih u dubokoj činiji, pola sata da puste vodu. U medjuvremenu spremiti ostale sastojke.
U 3 tanjira, odvojiti, belo brašno, pivo jelen, kukuruzno brašno. Uvaljati tikvice u brašno, pivo i kukuruzno brašno. Staviti na zagrejano ulje i pržiti sa obe strane podjednako.
Savet: Uglavnom ih pravim u posne dane, ali su dobre i ovako. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading