SAVRŠENO LETNJE JELO Paradajz čorbica sa kukuruznim knedlama, zdravlje i lepota u tanjiru
Najbrža i najukusnija paradajz čorba sa knedlama

Sastojci za knedle
Možda vas zanima:

PRAVI KLASIK MEĐU DESERTIMA Starinska Boem torta, savršena, mekana i sočna, a ukus za pamćenje
Ko bi bolje smislio recept za savršenu tortu od žene? Onaj ko voli da jede, voli i da kuva

FANTASTIČNA PITA SA ŠAMPINJONIMA I PEČENICOM Savršeno jelo kad vam se žuri ili stižu nenadani gosti
Pita je prelepa i sem navedenih sastojaka možete stavljati šta god da želite

OČARAVAJUĆA BALKANSKA JANIJA: Zaboravljeno jelo na kašiku, ukus koji budi uspomene
Idealan obrok za celu porodicu

OVAKO SU SPREMALE NAŠE BAKE Preukusni, mekani, starinski uštipci, najbolji uz domaći sir ili kajmak, ali i džem
Uštipci su omiljeni doručak mnogima, a najviše ih vole deca
- 1 jaje
- 2 kasike maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- 2 kašičice ljutog sosa
- 1/2 šolje zamrznutog kukuruza
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 1/4 šolje brašna
- 1 1/2 kašičica sode bikarbone
- 1/8 kašičice soli
Sastojci za čorbicu
- 1 kašika maslinovog ulja
- 2 čena mlevenog belog luka
- 3 konzerve paradajza (od 793 gr)
- 2 kašičice ljutog sosa
- 1/4 kašičice bibera
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- peršuna
Priprema knedli:
U činiji umutiti jaje, ulje, maslac i so. U umućeno jaje dodati kuvan kukuruz.
U drugu posudu sipati obe vrste brašna, sodu bikarbonu i so. Promešajte i polako dodajte u činiju sa jajima. Od smese napravite knedle. Knedle skuvati u vodi.
Dok se knedle kuvaju na tihoj vatri pripremiti čorbicu.
Sipati ulje u šerpicu. Kada se ulje zagreje, dodajte iseckan beli luk i dinstajte nekoliko minuta. Zatim dodajte paradajz iz konzerve sa sokom, ljutim sosom i biberom i sklonite sos sa šporeta. Sve izblendati blenderom.
Mleko sipajte u šerpu i vratite na šporet. Nastavite da kuvate deset minuta. Skuvane knedle stavite u činiju za supu, sipajte kukuruzni skrob, sodu bikarbonu i peršun.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)