I Italijani bi vam pozavideli na ovom receptu: perfektna pica s kulenom i ljutom papričicom
Ako ste ljubitelj pikantnih ukusa, onda je ova pica s hrskavim testom i i mirisnim filom pravi izbor za vas.
Pikantna pica s kulenom i papričicama
Sastojci:
400 g brašna (oštro)
100 g mekog brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
350 ml tople vode
Za punjenje:
250 ml paradajz pelata (može i kečap)
200 g kačkavalja
3 ljute papričice
100 g kulena
1 kašika origana
Priprema:
U vodi razmutite kvasac sa šećerom i uljem. Pokrijte i ostavite sa strane. U vangli pomešajte obe vrste brašna i so pa dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite na toplom da nadođe. Kad se testo udvostruči, premesite ga i rastanjite oklagijom. Prebaciti u pleh podmazan uljem i posut brašnom posut.
Namažite odozgo pelat , te rasporedite kulen, rendani kačkavalj i isecakane ljute papričice. Odozgo pospite origano i pecitena 250 stepeni 15 minuta.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)