I Italijani bi vam pozavideli na ovom receptu: perfektna pica s kulenom i ljutom papričicom
Ako ste ljubitelj pikantnih ukusa, onda je ova pica s hrskavim testom i i mirisnim filom pravi izbor za vas.
Pikantna pica s kulenom i papričicama
Sastojci:
400 g brašna (oštro)
100 g mekog brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
350 ml tople vode
Za punjenje:
250 ml paradajz pelata (može i kečap)
200 g kačkavalja
3 ljute papričice
100 g kulena
1 kašika origana
Priprema:
U vodi razmutite kvasac sa šećerom i uljem. Pokrijte i ostavite sa strane. U vangli pomešajte obe vrste brašna i so pa dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite na toplom da nadođe. Kad se testo udvostruči, premesite ga i rastanjite oklagijom. Prebaciti u pleh podmazan uljem i posut brašnom posut.
Namažite odozgo pelat , te rasporedite kulen, rendani kačkavalj i isecakane ljute papričice. Odozgo pospite origano i pecitena 250 stepeni 15 minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)