I Italijani bi vam pozavideli na ovom receptu: perfektna pica s kulenom i ljutom papričicom
Ako ste ljubitelj pikantnih ukusa, onda je ova pica s hrskavim testom i i mirisnim filom pravi izbor za vas.
![Pica s kulenom i papričicama](/data/images/2023-07-23/59904_shutterstock-1183407406_f.jpg?timestamp=1690063200)
Pikantna pica s kulenom i papričicama
Sastojci:
400 g brašna (oštro)
100 g mekog brašna
1 kesica suvog kvasca
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
1 kašičica šećera
350 ml tople vode
Za punjenje:
250 ml paradajz pelata (može i kečap)
200 g kačkavalja
3 ljute papričice
100 g kulena
1 kašika origana
Priprema:
U vodi razmutite kvasac sa šećerom i uljem. Pokrijte i ostavite sa strane. U vangli pomešajte obe vrste brašna i so pa dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i ostavite na toplom da nadođe. Kad se testo udvostruči, premesite ga i rastanjite oklagijom. Prebaciti u pleh podmazan uljem i posut brašnom posut.
Namažite odozgo pelat , te rasporedite kulen, rendani kačkavalj i isecakane ljute papričice. Odozgo pospite origano i pecitena 250 stepeni 15 minuta.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)