POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

posne lazanje sa pečurkama
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • posni listovi lazanje
  • srednja glavica crnog luka
  • 2 šolje paradajz-sosa ili soka
  • 3 čena belog luka
  • 300 g pečuraka
  • so
  • biber
  • origano
  • ulje
  • brašno

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno iseckajte crni luk i na ulju ga pržite s iseckanim belim lukom. Nakon tri minuta dodajte pečurke. Skinite s vatre, pa u tiganj na tihoj vatri sipajte brašno, vodu i začine. Ključalom vodom prelijte lazanje pa ostavite tako jedan minut. U vatrostalnu činiju poređajte listove lazanje pa prelijte paradajz sosom. Dodajte još red listova pa ponovite postupak. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Gulaš od sočiva Sastojci: 300 g kuvanog sočiva 100 g crnog luka 3 kašike paradajz pirea 100 g šargarepe 100 g krompira 1 paprika Peršun, so, biber Maslinovo ulje Priprema: Sitno iseckati luk i šargarepu, propržiti, zatim dodati seckani krompir i papriku. Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Dodati sočivo, paradajz pire, so, biber i peršun. Kuvati još nekoliko minuta dok se ne zgusne, pa poslužiti. #mojatrpeza #gulas #recept #proteinskiobrok #foodtok #zdravahrana #fyp #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryoupage ♬ I Think I Like When It Rains - WILLIS

 

 

Komentari (0)