DORUČKUJTE KAO ITALIJANI Fokača sa paradajzom i maslinama, može biti obrok ili meze za goste
Fokača je italijanski ravan hleb sa nadevom.

Sastojci:
Možda vas zanima:

OVO MORATE DA PROBATE! Pica sa podlogom od krompira se brzo pravi, a ukus je fantastičan!
Napravite omiljeno jelo na malo drugačiji način, nećete se pokajati.

DOMAĆA PICA Spremna je za 15 minuta, a recept je isproban mnogo puta i testo je savršeno!
Brzi doručak ili večera, deca će biti prezadovoljna.

LIČI NA PICU, ALI NIJE Fokača je italijanska pogača, idealna za druženje s prijateljima
Fokaču možete da poslužite kao doručak, večeru ili da je isečete na komade veličine zalogaja i poslužite kao meze uz sir, suhomesnate proizvode i salatu.

PICA U LISNATOM TESTU Gotova je za tren, a nadev možete da menjate po želji!
Napravite ukusno pecivo sa omiljenim nadevom koje je gotovo za 20 minuta.
Za testo:
450 g brašna
250 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
Za nadev:
50 g čeri paradajza
50 g maslina bez koštica
4 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica bosiljka
Priprema:
Testo: Sjedinite brašno, kvasac, so i šećer. Dodajte ulje i mlaku vodu, pa umesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta da nadođe. Stavite ga u podmazan pleh i razvucite nauljenim rukama. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe 60 minuta.
Nadev: Sjedinite maslinovo ulje, pasirani beli luk, bosiljak i malo morske soli. Testo premažite ovom mešavinom i prstima napravite udubljenja. U njih poređajte čeri paradajz presečen na pola i masline. Ostavite da stoji 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ivice testa ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)