DORUČKUJTE KAO ITALIJANI Fokača sa paradajzom i maslinama, može biti obrok ili meze za goste
Fokača je italijanski ravan hleb sa nadevom.
Sastojci:
Za testo:
450 g brašna
250 ml mlake vode
3 kašike maslinovog ulja
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
Za nadev:
50 g čeri paradajza
50 g maslina bez koštica
4 čena belog luka
50 ml maslinovog ulja
1 kašičica bosiljka
Priprema:
Testo: Sjedinite brašno, kvasac, so i šećer. Dodajte ulje i mlaku vodu, pa umesite glatko testo. Pokrijte krpom i ostavite 20 minuta da nadođe. Stavite ga u podmazan pleh i razvucite nauljenim rukama. Pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođe 60 minuta.
Nadev: Sjedinite maslinovo ulje, pasirani beli luk, bosiljak i malo morske soli. Testo premažite ovom mešavinom i prstima napravite udubljenja. U njih poređajte čeri paradajz presečen na pola i masline. Ostavite da stoji 15 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ivice testa ne porumene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO MORATE DA PROBATE! Pica sa podlogom od krompira se brzo pravi, a ukus je fantastičan!
Napravite omiljeno jelo na malo drugačiji način, nećete se pokajati.
DOMAĆA PICA Spremna je za 15 minuta, a recept je isproban mnogo puta i testo je savršeno!
Brzi doručak ili večera, deca će biti prezadovoljna.
LIČI NA PICU, ALI NIJE Fokača je italijanska pogača, idealna za druženje s prijateljima
Fokaču možete da poslužite kao doručak, večeru ili da je isečete na komade veličine zalogaja i poslužite kao meze uz sir, suhomesnate proizvode i salatu.
PICA U LISNATOM TESTU Gotova je za tren, a nadev možete da menjate po želji!
Napravite ukusno pecivo sa omiljenim nadevom koje je gotovo za 20 minuta.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)