IDEALAN DORUČAK Brze lepinje sa praškom za pecivo, ne treba da raste testo
Lepinje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ih jesti umesto hleba.
Sastojci:
350 g brašna
240 ml jogurta
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 prašak za pecivo
Za premazivanje:
1 kašika jogurta
1 kašičica ulja
Priprema:
U činiju staviti brašno, so, šećer i prašak za pecivo. Izmešati, sipati jogurt i zamesiti testo. Umesiti ga na pobrašnjenu podlozi, treba da ostane malo lepljivo. Oblikovati valjak i podeliti ga na četiri dela. Svaki razvući oklagijom u krug debljine 1 cm. Staviti ih u pleh, na pek papir. Pokriti krpom i ostaviti da stoje 15 minuta dok se rerna zagreje na 200 stepeni. Premazati ih mešavinom jogurta i ulja. Peći oko pola sata. Kada porumene gotove su. Lepinje su tanke, ali veoma mekane i ukusne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)