IDEALAN DORUČAK Brze lepinje sa praškom za pecivo, ne treba da raste testo
Lepinje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ih jesti umesto hleba.

Sastojci:
Možda vas zanima:

TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.

NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.

KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.

DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
350 g brašna
240 ml jogurta
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 prašak za pecivo
Za premazivanje:
1 kašika jogurta
1 kašičica ulja
Priprema:
U činiju staviti brašno, so, šećer i prašak za pecivo. Izmešati, sipati jogurt i zamesiti testo. Umesiti ga na pobrašnjenu podlozi, treba da ostane malo lepljivo. Oblikovati valjak i podeliti ga na četiri dela. Svaki razvući oklagijom u krug debljine 1 cm. Staviti ih u pleh, na pek papir. Pokriti krpom i ostaviti da stoje 15 minuta dok se rerna zagreje na 200 stepeni. Premazati ih mešavinom jogurta i ulja. Peći oko pola sata. Kada porumene gotove su. Lepinje su tanke, ali veoma mekane i ukusne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)