IDEALAN DORUČAK Brze lepinje sa praškom za pecivo, ne treba da raste testo
Lepinje možete koristiti za pravljenje sendviča ili ih jesti umesto hleba.
Sastojci:
350 g brašna
240 ml jogurta
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
1 prašak za pecivo
Za premazivanje:
1 kašika jogurta
1 kašičica ulja
Priprema:
U činiju staviti brašno, so, šećer i prašak za pecivo. Izmešati, sipati jogurt i zamesiti testo. Umesiti ga na pobrašnjenu podlozi, treba da ostane malo lepljivo. Oblikovati valjak i podeliti ga na četiri dela. Svaki razvući oklagijom u krug debljine 1 cm. Staviti ih u pleh, na pek papir. Pokriti krpom i ostaviti da stoje 15 minuta dok se rerna zagreje na 200 stepeni. Premazati ih mešavinom jogurta i ulja. Peći oko pola sata. Kada porumene gotove su. Lepinje su tanke, ali veoma mekane i ukusne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TURSKE LEPINJE IZ TIGANJA Savršeno su mekane i odlično rešenje kada nemate hleb u kući
Najlepše su tople, uz sir, a mogu se jesti i hladne umesto hleba.
NAJMEKŠE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA Po ovom receptu svakoj domaćici uspevaju!
Jedinstven recept čak i za one neiskusne.
KOMPLETAN OBROK Domaće lepinjice punjene šunkom, kačkavaljem i pečurkama
Mirišljavo punjeno pecivo je idealan doručak.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)