SUPA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI NA PRVU KAŠIKU Dodatak limuna daje joj poseban ŠMEK
Samo mala promena i dobije se drugačije jelo.
Pileća supa sa limunom
Sastojci:
1,5 kg pilećeg mesa
1 l supe od pileće kocke
3,5 šolje seckanog praziluka
4 velike šargarepe
500 g spanaća
3 struka celera
1/4 šolje iseckane mirođije
5 kašika limunovog soka
1 kašika putera
4 šolje vode
2 lista lorbera
malo soli
Priprema:
Zagrejte puter, na njemu prodinstajte praziluk. Dodajte vodu, pileće meso, celer, šargarepu, lorber i so. Poklopite. Kad provri, kuvajte još 15 minuta. Izvadite pileće meso, očistite od kostiju i kože, pa vratite u lonac. Dodajte spanać i kuvajte oko pet minuta. Pre serviranja dodajte iseckanu mirođiju, so i limunov sok.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KREMASTA NORVEŠKA FANTAZIJA Verdens beste zvanično najlepša torta na svetu
Kad je jednom napravite, pravićete je stalno.
DA SE RASPAMETIŠ! Kuglice od čizkejka će u rekordnom roku će nestati sa vašem stola
Lako se prave, a još brže se jedu.
PO BAKINOM RECEPTU Pastirska pita svakom će se dopasti jer je savršena
Laka je i za pravljenje.
NEODOLJIVA SALATA KOJA IDE UZ SVE Kremasti dodatak od praziluka svakom jelu
Svideće vam se, odmah!
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)