PREBRANAC PO RECEPTU NAŠIH BAKA Napravite savršen pasulj, jedan sastojak mu daje poseban šmek

Jelena Vukelić

12:20

Sezonski recepti 0

Donosimo vam ukusan recept za ovo jelo od pasulja u koji je dodata dimljena paprika koja mu daje poseban šmek.

pasulj
Shutterstock/Prebranac

Sastojci:

700 gr pasulja
1 veći praziluk
1 veći crni luk
ulje
dimljena mlevena paprika
tucana ljuta paprika
so, biber
lovorov list
biber mleven
biber u zrnu
sitno isečen beli luk - 2 čena

 

Priprema

Pasulj dobro oprati, naliti vodom, dodati 2-3 kašike ulja, malo lovorovog lista i biber u zrnu. Ostaviti  pasulj da se kuva. Na ulju propržiti na krugove praziluk i crni luk. Dinstati luk oko 20-30 min da dobro omekša. Dodati u luk soli, aleve paprike i tucane paprike.

U đuvečaru staviti na dno kuvanog pasulja (moraju ostati cela zrna) pa preko pasulja dinstan luk, pa pasulj, pa luk sve do utroška i završiti pasuljem. Odozgo malo ulja. Staviti u rernu na 200 stepeni oko 30 min. Mora ostati malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading