VREME JE ZA KESTENJE Evo kako da ih spremite na savršen način kod kuće za samo 5 minuta!
Neodoljiva sezonska poslastica...

Sezona je kestenja, a ono kupljeno na ulici je uvek ukusnije od onog koje pripremimo kod kuće. Ako volite da jedete kestenje, a mrzi vas da stalno idete do grada kako biste ga kupili, u nastavku teskta vam savetujemo kako da ih savršeno napravite kod kuće bez mnogo muke i truda. Najbolje rešenje su mikrotalasna i roštilja, ali ako ih nemate lako možete da pečete kestenje i u rerni, kao i na šporetu.
Možda vas zanima:

KAO U STARA DOBRA VREMENA Ispecite kestenje u rerni bez muke (VIDEO)
Možete kupiti pečene kestene ili ih sami ispeći u rerni. Ali naravno – nema ništa lepše od kuće koja miriše na detinjstvo i pečeno kestenje.

FRANCUSKI SPECIJALITET Čorba od crnog luka s hlebom i parmezanom, zapečena u rerni!
Ukusno kuvano jelo na francuski način.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
Na šporetu
Ako se odlučite da pečete kestenje na šporetu, najbolje je da izaberete plitak pleh sa rupicama (on se često koristi i za pečenje testa za picu). Takođe, kestenje možete da pečete i u tiganju, a prvom ih zasecite nožem po površini kako bi se lakše otvorili.
U rerni
Za pripremu u rerni kestenje prethodno zasecite na površini, a zatim potopitu u vodu nekih 10 minuta. Zatim i stavite u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 250°C dok ne budu gotovi.

Kuvanje u šerpi
Za koju god termičku obradu da se odlučite, najbitnije je da kestenje zasečete na vrhu. Stavljaju se u hladu i posolenju vodu i kuvaju od pola sata do sat vremena.
U mikrotalasnoj
Možda je mikrotalasna najlakša opcija ako želite brzo i lako da ispečete kestenje. Naravno, prvo ih zasecite po površini, ubacite u posudu sa vodom, poklopite tanjirom, a onda ih ubacite u mikrotalasnu na najjače. Gotovi su za nekih 5 minuta.
Na roštilju
Ako imate roštilj na terasi ili u dvorištu, uspećete da ispečete savršeno kestenje. Kao i obično zasecite kestenje na vrhu, pa ih posložite na alu foliju na kojoj ste napravili rupice. Ispecite na roštilju.
Bonus video:

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)