KREMASTI RIŽOTO OD PEČURAKA Klasičan ručak bez mane, napravite ga ponovo!
Neodoljiv i zasitan obrok...
Jela sa pirinčem su među najjednostavnijim i najbržim jelima ikada. Međutim, koliko su brza i jednostavna, toliko su i hranljiva i ukusna. Imajući to na umu, shvatamo da su rižoti uvek dobitna kombinacija, te zato danas donosimo recept za najkremastiji rižoto idealan za vaš sledeći porodični ručak.
Sastojci:
1 šolja arbirio pirinča
250g pečuraka
1 crni luk, sitno seckan
4 šolje bujona od povrća
1/2 šolje belog vina
maslac
parmezan (opciono)
so
biber
Priprema: U tiganju, propržite crni luk. Zatim dodjte pirinač i dinstajte nekoliko minuta. Postepeno dodajte bujon i belo vino, kuvajući rižoto dok ne utrošite tečnost i rižoto postane kremast. U drugom tiganju propržite pečurke na maslacu. Kada su pripremljene dodajte pečurke u rižoto, posolite, pobiberite i krčkajte još nekoliko minuta da se prožmu svi ukusi. Jelo, po želji, poslužite posuto rendanim parmezanom.
Bonus video:
Možda vas zanima:
Niskokalorični rižoto: Gotov za 15 minuta, idealan predlog za lagani ručak
Rižoto neodoljivog ukusa...
Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima Lako se pravi a svima uspe iz prve
Ukusan letnji ručak za celu porodicu a deca tako oližu tanjire da posle ne morate maltene da ih perete.
UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok
Idealno jelo za porodični ručak.
Prolećni rižoto s piletinom i povrćem možete da jedete bez griže savesti za doručak, ručak i večeru
Rižoto se priprema vrlo brzo, a ovako spremljen pirinač je jako ukusan i rastresit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)