KREMASTI RIŽOTO OD PEČURAKA Klasičan ručak bez mane, napravite ga ponovo!
Neodoljiv i zasitan obrok...
Jela sa pirinčem su među najjednostavnijim i najbržim jelima ikada. Međutim, koliko su brza i jednostavna, toliko su i hranljiva i ukusna. Imajući to na umu, shvatamo da su rižoti uvek dobitna kombinacija, te zato danas donosimo recept za najkremastiji rižoto idealan za vaš sledeći porodični ručak.
Sastojci:
1 šolja arbirio pirinča
250g pečuraka
1 crni luk, sitno seckan
4 šolje bujona od povrća
1/2 šolje belog vina
maslac
parmezan (opciono)
so
biber
Priprema: U tiganju, propržite crni luk. Zatim dodjte pirinač i dinstajte nekoliko minuta. Postepeno dodajte bujon i belo vino, kuvajući rižoto dok ne utrošite tečnost i rižoto postane kremast. U drugom tiganju propržite pečurke na maslacu. Kada su pripremljene dodajte pečurke u rižoto, posolite, pobiberite i krčkajte još nekoliko minuta da se prožmu svi ukusi. Jelo, po želji, poslužite posuto rendanim parmezanom.
Bonus video:
Možda vas zanima:
Niskokalorični rižoto: Gotov za 15 minuta, idealan predlog za lagani ručak
Rižoto neodoljivog ukusa...
Rižoto s piletinom, tikvicama i šampinjonima Lako se pravi a svima uspe iz prve
Ukusan letnji ručak za celu porodicu a deca tako oližu tanjire da posle ne morate maltene da ih perete.
UVEK SE LEPO POJEDE Pirinač sa mesom i boranijom, izdašan i preukusan obrok
Idealno jelo za porodični ručak.
Prolećni rižoto s piletinom i povrćem možete da jedete bez griže savesti za doručak, ručak i večeru
Rižoto se priprema vrlo brzo, a ovako spremljen pirinač je jako ukusan i rastresit.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)