RAZBUDIĆE VAS OČAS POSLA Probajte malo drugačiju kafu, glavni sastojak je jedna sezonska namirnica
Ukusan, aromatičan i topao napitak koji će vam zameniti kafu. Pročitajte ovaj originalni recept za piće od bundeve i uživajte u svakom gutljaju. Začini daju specifičnu notu jeseni.
Sastojci:
- espresso (oko 35 ml),
- 150 ml mleka,
- 1 kašičica pirea od bundeve,
- oko 2 kašičice tradicionalnog javorovog sirupa.
Začini za pripremu:
- ½ kašičice đumbira,
- ¼ kašićice muskatnog oraha,
- ¼ kašičice karanfilića,
- 1 kašičica cimeta.
Priprema:
Prvo pripremite mešavinu začina u posudi, a zatim espresso. Mleko zagrejte, a ako koristite aparat za kafu, ne zagrevajte mleko jer će parna mlaznica mleko pretvoriti u penu. Pomešajte pire od bundeve sa javorovim sirupom i prethodno pripremljenim začinima. Dodajte 2 kašike mleka i mešajte. Da biste izbegli komade bundeve u čaši, procedite sve kroz sito. Sipajte napitak u visoku čašu i lagano prelijte ostatak mleka, ostavljajući prostor za espresso.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)