RAZBUDIĆE VAS OČAS POSLA Probajte malo drugačiju kafu, glavni sastojak je jedna sezonska namirnica

Ivana Pavlović

12:58

Sezonski recepti 0

Ukusan, aromatičan i topao napitak koji će vam zameniti kafu. Pročitajte ovaj originalni recept za piće od bundeve i uživajte u svakom gutljaju. Začini daju specifičnu notu jeseni.

RAZBUDIĆE VAS OČAS POSLA Probajte malo drugačiju kafu, glavni sastojak je jedna sezonska namirnica
Shutterstock

Sastojci:

  •     espresso (oko 35 ml),
  •     150 ml mleka,
  •     1 kašičica pirea od bundeve,
  •     oko 2 kašičice tradicionalnog javorovog sirupa.


Začini za pripremu: 

  •     ½ kašičice đumbira,
  •     ¼ kašićice muskatnog oraha,
  •     ¼ kašičice karanfilića,
  •     1 kašičica cimeta.

Priprema:

Prvo pripremite mešavinu začina u posudi, a zatim espresso. Mleko zagrejte, a ako koristite aparat za kafu, ne zagrevajte mleko jer će parna mlaznica mleko pretvoriti u penu. Pomešajte pire od bundeve sa javorovim sirupom i prethodno pripremljenim začinima. Dodajte 2 kašike mleka i mešajte. Da biste izbegli komade bundeve u čaši, procedite sve kroz sito. Sipajte napitak u visoku čašu i lagano prelijte ostatak mleka, ostavljajući prostor za espresso.

Komentari (0)

Loading