RAZBUDIĆE VAS OČAS POSLA Probajte malo drugačiju kafu, glavni sastojak je jedna sezonska namirnica
Ukusan, aromatičan i topao napitak koji će vam zameniti kafu. Pročitajte ovaj originalni recept za piće od bundeve i uživajte u svakom gutljaju. Začini daju specifičnu notu jeseni.
Sastojci:
- espresso (oko 35 ml),
- 150 ml mleka,
- 1 kašičica pirea od bundeve,
- oko 2 kašičice tradicionalnog javorovog sirupa.
Začini za pripremu:
- ½ kašičice đumbira,
- ¼ kašićice muskatnog oraha,
- ¼ kašičice karanfilića,
- 1 kašičica cimeta.
Priprema:
Prvo pripremite mešavinu začina u posudi, a zatim espresso. Mleko zagrejte, a ako koristite aparat za kafu, ne zagrevajte mleko jer će parna mlaznica mleko pretvoriti u penu. Pomešajte pire od bundeve sa javorovim sirupom i prethodno pripremljenim začinima. Dodajte 2 kašike mleka i mešajte. Da biste izbegli komade bundeve u čaši, procedite sve kroz sito. Sipajte napitak u visoku čašu i lagano prelijte ostatak mleka, ostavljajući prostor za espresso.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)