NEMA MESA NI TRUNKE Probajte lazanju sa preukusnim filom koji će vam postati omiljeni
Zadovoljite celu porodicu odličnim ukusom.

Lazanja bez mesa
Sastojci:
pakovanje kora za lazanje
50 ml belog vina
50 g parmezana
200 g svežeg sira
2 šargarepe
1 glavica luka
1 manja bundeva
150 ml mleka
70 g maslaca
70 g brašna
peršun, so, biber
Priprema:
Bundevu očistite, narendajte ili naseckajte na komadiće. Šargarepu takođe narendajte, a luk naseckajte na sitno. Dinstajte luk na ulju, dodajte šargarepu, a zatim i bundevu. Dodajte vino. Začinite solju i biberom, pustite da alkohol ispari. Dodajte peršun i sklonite s vatre. Povrću dodajte sveži sir i dobro promešajte kako bi se svi sastojci povezali. Pripremite bešamel tako da otopite maslac, dodate brašno i sve zalijete toplim
mlekom. Dobro promešajte dok ne dobijete gusti umak, posolite i pobiberite. Kore za lazanje možete kratko
prokuvati, ali i ne morate. Na dno posude najpre stavite malo bešamela, zatim stavite list za lazanje, a na sve to umak od svežeg sira i povrća. Dodajte bešamel i narendajte sir. Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka. Na kraju sve obilno pospite sirom. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)