DOMAĆE PIHTIJE PO BAKINOM RECEPTU Obavezno ih spremite za slavu
Tradicionalno srpsko jelo za koje postoji više recepata. Probajte naše pihtije koje su bistre i nisu masne.
Potrebno je
6 litra vode
5 sirovih svinjskih nogica
oko 1 kg suve svinjske butkice
500 g mesa od buta u komadu
4 kafene kašičice soli
2 glavice belog luka
Priprema
U vodu stavite nogice i so i kuvajte oko 4 sata na tihoj vatri. Dodajte suvu butkicu i meso od buta (u komadu) i kuvajte još 2 sata. U toku kuvanja obavezno skidajte penu i masnoću koja se sakupi na površini vode.
Nakon 6 sati kuvanja izvadite iz vode sav sadržaj koji se kuvao. Nogice bacite, a ostalo meso očistitite od kostiju i iscepkajte na sitne komade. Komadiće mesa pomešajte sa ispasiranim belim lukom.
Poređajte tanjire (ili pleh) i u njih sipajte proceđenu vodu u kojoj se kuvalo meso i nogice, pa dodajte iscepkane komadiće mesa pomešane sa lukom. Ostavite u hladnoj prostoriji (ili frižideru) da se dobro stegne.
FENOMENALNI ROLAT Rapsodija od mesa koju niko ne odbija, prste da poližete
Sočan i slasan, za prave gurmane.
DODAJTE OVO U TESTO I NARAŠĆE KAO LUDO Nikad se ne biste setili a biće mekano kao duša
Ako želite da vaše pecivo bude preukusno, primenite ovaj provereni trik.
GURMANSKA SALATA Sa slaninom i majonezom, pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
Komentari (0)