DOMAĆE PIHTIJE PO BAKINOM RECEPTU Obavezno ih spremite za slavu
Tradicionalno srpsko jelo za koje postoji više recepata. Probajte naše pihtije koje su bistre i nisu masne.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆE PIHTIJE Bićete oduševljeni koliko su ukusne
Priprema nije komplikovana, a preukusne su.

PIHTIJE OD ŠARANA Posni specijalitet oduševiće goste na slavskoj trpezi
Ako volite pihtije napravite posnu varijantu od šarana, bićete oduševljeni.

DOMAĆE PIHTIJE Imamo najbolji recept, a toliko su ukusne da nećete moći da prestanete da ih jedete
Prema ovom specijalitetu ljudi nikada nisu indiferentni – ili ih ne vole ili ih obožavaju, sredine nema! Osim toga, kažu da “pihtije idu s godinama”, pa na neki način, uvek ostaje taj prostor da i oni koji ih ne vole ili čak ne žele da ih probaju, u međuvremenu, s godinama – zavole

SAVETI ZA NAJBOLJE PIHTIJE Dodajte ovo i biće mekane, raskošne i preukusne
Ako želite da pihtije za slavu ispadnu savršene, primenite ovaj jednostavan trik.
6 litra vode
5 sirovih svinjskih nogica
oko 1 kg suve svinjske butkice
500 g mesa od buta u komadu
4 kafene kašičice soli
2 glavice belog luka
Priprema
U vodu stavite nogice i so i kuvajte oko 4 sata na tihoj vatri. Dodajte suvu butkicu i meso od buta (u komadu) i kuvajte još 2 sata. U toku kuvanja obavezno skidajte penu i masnoću koja se sakupi na površini vode.
Nakon 6 sati kuvanja izvadite iz vode sav sadržaj koji se kuvao. Nogice bacite, a ostalo meso očistitite od kostiju i iscepkajte na sitne komade. Komadiće mesa pomešajte sa ispasiranim belim lukom.
Poređajte tanjire (ili pleh) i u njih sipajte proceđenu vodu u kojoj se kuvalo meso i nogice, pa dodajte iscepkane komadiće mesa pomešane sa lukom. Ostavite u hladnoj prostoriji (ili frižideru) da se dobro stegne.

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju
Sergej Ćetković za četiri dana ostao bez majke i oca: "Kao da je neko pocepao deo mene"

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

KREMASTA KROMPIR SALATA Super ide uz razna jela, a pogodna za dane strogog posta
Služite kao prilog uz mrsno ili posno jelo.

BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.

USKRŠNJI HLEB PO ITALIJANSKOM RECEPTU Izgledaće svečano, a biće mekan i sočan
Savršenog ukusa i vizuelno interesantan, gosti će biti oduševljeni.

OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)