POSNI PASULJ SA NANOM Zagrejaće vas od prvog zalogaja
Pasulj je odličan izbor za zimu, jer je zdrav i dugo drži sitim. Može da se napravi na više načina, može da bude posan i mrsan. Dodajte mu nanu i osetite čaroliju ukusa.
Potrebno je
- 500 g pasulja
- 1 glavica luka
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 prstohvata nane
- ulje
- so
Priprema
Stavite pasulj u vodu da prenoći. Stavite u šerpu i kada proključa, promenite mu vodu tri puta. Dodajte nanu i kuvajte ga dok ne bude skroz gotov. U tiganju propržite sitno iseckan luk u malo ulja. Dodajte alevu papriku i brašno i mešajte sve vreme dok ne dobijete homogenu smesu. Sklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom. Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2-3 minuta i posolite.
Možda vas zanima:
MORAVSKI PASULJ U PAPRICI Aromatično i zdravo jelo za dane posta
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)