POSNI PASULJ SA NANOM Zagrejaće vas od prvog zalogaja

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Pasulj je odličan izbor za zimu, jer je zdrav i dugo drži sitim. Može da se napravi na više načina, može da bude posan i mrsan. Dodajte mu nanu i osetite čaroliju ukusa.

posni pasulj sa nanom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pasulja
  • 1 glavica luka
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 2 prstohvata nane
  • ulje 
  • so

Priprema

Stavite pasulj u vodu da prenoći. Stavite u šerpu i kada proključa, promenite mu vodu tri puta. Dodajte nanu i kuvajte ga dok ne bude skroz gotov. U tiganju propržite sitno iseckan luk u malo ulja. Dodajte alevu papriku i brašno i mešajte sve vreme dok ne dobijete homogenu smesu. Sklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom. Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2-3 minuta i posolite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading