POSNI PASULJ SA NANOM Zagrejaće vas od prvog zalogaja
Pasulj je odličan izbor za zimu, jer je zdrav i dugo drži sitim. Može da se napravi na više načina, može da bude posan i mrsan. Dodajte mu nanu i osetite čaroliju ukusa.
Potrebno je
- 500 g pasulja
- 1 glavica luka
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 prstohvata nane
- ulje
- so
Priprema
Stavite pasulj u vodu da prenoći. Stavite u šerpu i kada proključa, promenite mu vodu tri puta. Dodajte nanu i kuvajte ga dok ne bude skroz gotov. U tiganju propržite sitno iseckan luk u malo ulja. Dodajte alevu papriku i brašno i mešajte sve vreme dok ne dobijete homogenu smesu. Sklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom. Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2-3 minuta i posolite.
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
PASULJ NA VODI Jednostavno jelo koje svi obožavaju, samo ga upotpunite kupus salatom
Konkretno jelo savršeno za dane strogog posta.
POSNI PASULJ SA PROSOM Zasitno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Zdravo i ukusno jelo.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)