POSNI PASULJ SA NANOM Zagrejaće vas od prvog zalogaja
Pasulj je odličan izbor za zimu, jer je zdrav i dugo drži sitim. Može da se napravi na više načina, može da bude posan i mrsan. Dodajte mu nanu i osetite čaroliju ukusa.
Potrebno je
- 500 g pasulja
- 1 glavica luka
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 prstohvata nane
- ulje
- so
Priprema
Stavite pasulj u vodu da prenoći. Stavite u šerpu i kada proključa, promenite mu vodu tri puta. Dodajte nanu i kuvajte ga dok ne bude skroz gotov. U tiganju propržite sitno iseckan luk u malo ulja. Dodajte alevu papriku i brašno i mešajte sve vreme dok ne dobijete homogenu smesu. Sklonite tiganj sa vatre i zapržite pasulj napravljenom zaprškom. Vratite šerpu sa pasuljem na vatru na 2-3 minuta i posolite.
Možda vas zanima:
MORAVSKI PASULJ U PAPRICI Aromatično i zdravo jelo za dane posta
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
Komentari (0)