GRČKA MUSAKA Osvaja na prvi zalogaj, sočna, držaće vas sitim
Napravite musaku na grčki način. Neverovatno je ukusna, slasna, a držaće vas dugo sitim. Harmonija mesa sa povrćem osvaja svakim novim zalogajem.
Potrebno je
- 2 veća patlidžana
- 4 krompira
- 5 jaja
- 2 glavice crnog luka
- 500 g mlevenog mesa
- kašika suvog biljnog začina
- so, biber
- 5 dl mleka
- 1 dl ulja
- 200 g brašna
Priprema
Oljuštite patlidžan, isecite ga popreko na režnjeve, posolite i ostavite da odstoje. Umutite belanca, dodajte žumanca i svaki list patlidžana uvaljajte u brašno, pa u jaja i pržite. Za nadev ispržite luk, dodajte meso i začine. U podmazan pleh ređajte pohovan patlidžan, meso, rendan krompir i patlidžan. Umutite jaja i mleko, prelijte musaku i pecite 40 minuta na 220 stepeni.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)