PILEĆA ČORBA Zagrejaće vam dušu i telo, sipaćete tanjir više
Napravite belu pileću čorbu, okrepiće vam ceo organizam. Zdrava i ukusna, pravićete je stalno.
Potrebno je
- 1,5 l vode
- 1 veći komad pilećeg belog mesa
- 1 veza povrća za supu
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- so, biber
- malo seckanog peršuna
Priprema
Prvo iseckajte belo meso na kockice i vezicu zeleni za supu. Onda očistite luk pa celu glavicu stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode. Iz skuvanog povrća, izvadite luk. Potom dolijte malo vode, pa odvojte kutlaču supe sa strane, prohladite, pa razmutite u tome brašno. Onda to ulijte u supu, mešajte i ostavite da vri. Dodajte so, biber i začinite pa ostavite da se hladi. Za to vreme umutite jaje viljuškom, da malo zapeni, pa dodajte kutlaču čorbice polako, pa mešajte da sve sjedinite. U šerpu sa čorbom dodajte razmućeno jaje, mešajte, i poklopite. Poslužite. Prijatno !
Možda vas zanima:
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
BELA ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Pojede se u slast, a idealna za svaku svečanu trpezu
Kremasta i ukusna, sipaćete tanjir više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)