PILEĆA ČORBA Zagrejaće vam dušu i telo, sipaćete tanjir više
Napravite belu pileću čorbu, okrepiće vam ceo organizam. Zdrava i ukusna, pravićete je stalno.
![bela pileća čorba](/data/images/2022-07-01/31474_shutterstock-1677260335_f.jpg?timestamp=1703113200)
Potrebno je
- 1,5 l vode
- 1 veći komad pilećeg belog mesa
- 1 veza povrća za supu
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- so, biber
- malo seckanog peršuna
Priprema
Prvo iseckajte belo meso na kockice i vezicu zeleni za supu. Onda očistite luk pa celu glavicu stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode. Iz skuvanog povrća, izvadite luk. Potom dolijte malo vode, pa odvojte kutlaču supe sa strane, prohladite, pa razmutite u tome brašno. Onda to ulijte u supu, mešajte i ostavite da vri. Dodajte so, biber i začinite pa ostavite da se hladi. Za to vreme umutite jaje viljuškom, da malo zapeni, pa dodajte kutlaču čorbice polako, pa mešajte da sve sjedinite. U šerpu sa čorbom dodajte razmućeno jaje, mešajte, i poklopite. Poslužite. Prijatno !
Možda vas zanima:
![pileća čorba](/data/images/2024-05-21/88281_shutterstock-1731135364_f.jpg)
PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)