PILEĆA ČORBA Zagrejaće vam dušu i telo, sipaćete tanjir više
Napravite belu pileću čorbu, okrepiće vam ceo organizam. Zdrava i ukusna, pravićete je stalno.

Potrebno je
- 1,5 l vode
- 1 veći komad pilećeg belog mesa
- 1 veza povrća za supu
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- so, biber
- malo seckanog peršuna
Priprema
Prvo iseckajte belo meso na kockice i vezicu zeleni za supu. Onda očistite luk pa celu glavicu stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode. Iz skuvanog povrća, izvadite luk. Potom dolijte malo vode, pa odvojte kutlaču supe sa strane, prohladite, pa razmutite u tome brašno. Onda to ulijte u supu, mešajte i ostavite da vri. Dodajte so, biber i začinite pa ostavite da se hladi. Za to vreme umutite jaje viljuškom, da malo zapeni, pa dodajte kutlaču čorbice polako, pa mešajte da sve sjedinite. U šerpu sa čorbom dodajte razmućeno jaje, mešajte, i poklopite. Poslužite. Prijatno !
Možda vas zanima:

PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)