PILEĆA ČORBA Zagrejaće vam dušu i telo, sipaćete tanjir više
Napravite belu pileću čorbu, okrepiće vam ceo organizam. Zdrava i ukusna, pravićete je stalno.
Potrebno je
- 1,5 l vode
- 1 veći komad pilećeg belog mesa
- 1 veza povrća za supu
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2 kašike brašna
- so, biber
- malo seckanog peršuna
Priprema
Prvo iseckajte belo meso na kockice i vezicu zeleni za supu. Onda očistite luk pa celu glavicu stavite sa mesom i povrćem da se kuva u 1,5 l vode. Iz skuvanog povrća, izvadite luk. Potom dolijte malo vode, pa odvojte kutlaču supe sa strane, prohladite, pa razmutite u tome brašno. Onda to ulijte u supu, mešajte i ostavite da vri. Dodajte so, biber i začinite pa ostavite da se hladi. Za to vreme umutite jaje viljuškom, da malo zapeni, pa dodajte kutlaču čorbice polako, pa mešajte da sve sjedinite. U šerpu sa čorbom dodajte razmućeno jaje, mešajte, i poklopite. Poslužite. Prijatno !
Možda vas zanima:
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
DOMAĆA PILEĆA ČORBA Gusta i zasitna, ukućani će stajati u redu za još
Pravi raj za nepca.
PILEĆA ČORBA Ukusna i zdrava, a prehlada nestaje kao rukom odnešena
Super za imunitet,a preukusna.
BELA ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Pojede se u slast, a idealna za svaku svečanu trpezu
Kremasta i ukusna, sipaćete tanjir više.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)