PILEĆA ČORBA Klasik bez premca kome niko ne može da odoli, a krepi organizam u trenu
Kremasta čorba pomoćiće vam kada ste prehlađeni, a osvaja na prvi zalogaj.

Potrebno je
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 šargarepe
- 1,5 kašika brašna
- 1 glavica crnog luka
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake
- 1 kašičica limunovog soka
- bibe
- 1 kašika suvog biljnog začina
- so
- 1, 5 l vode
Priprema
Isecite luk na sitne kockice pa ostavite da se dinsta na ulju. Šargarepu secite na kockice pa ih dinstajte par minuta, dok ne omekša. Dodajte meso, pa ga propržite i pospite brašnom. Onda izmešajte i dolijte toplu vodu. Nakon što prokuva, dodajte začine i peršunov list i pustite da se kuva na umerenoj temperaturi oko sat vremena. Skuvanu čorbu skinite sa vatre i dodajte žumance i pavlaku. Žumance umutite sa pavlakom, pa sipajte malo čorbe, razmutite i vratiti u čorbu. Prijatno!
Možda vas zanima:

PILEĆA ČORBA Okrepiće vas u trenu, a pravi je raj za nepca
Ukusa koji se pamti, pravićete stalno.
PRAVO IZ RESTORANA Ukusna pileća čorbica sa OVIM dodatkom oduševiće vas na prvi zalogaj
Pripremite je kao iskusni kuvar.

RIBLJA ČORBA Donosimo vam kafanski recept za specijalitet koji se pamti
Bićete oduševljeni ukusom.

BEGOVA ČORBA Kraljica među čorbama, jedan tanjir vam neće biti dovoljan
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.

BATACI PUNJENI SUVIM ŠLJIVAMA Gastronomski užitak koji ćete pamtiti, i od sada redovno praviti
Savršenstvo ukusa u svakom zalogaju.

BRZA VOĆNA TORTA Ne zahteva ni truda ni vremena, a harmonija ukusa u svakom zalogaju
Savršena za rođendane i sve bitne datume.

PROLEĆNA KAPAMA Staro jelo po receptu sa juga Srbije, za ručak koji se ne zaboravlja
Služite toplo uz kiselo mleko ili pavlaku.

CRNE PALAČINKE SA KREMOM OD SIRA I VIŠNJAMA Specijalitet u savršenom spoju ukusa
Savršeno sočne i mekane, popraviće vam dan u trenu.

BRZE KAČKAVALJ KUGLICE Tope se u ustima, a gotove očas posla,super idu uz razna jela
Sočne i slasne, nema ko vam neće tražiti dodatak.
Komentari (0)