LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Neodoljive i slasne, pravićete ih stalno
Lazanje u savršenom bešamel sosu, ovakve do sada niste probali. Toliko su dobre da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 300 g kravljeg sira
- 300 g šampinjona
- 5 kašika kisele pavlake
- 2 jaja
- 1 crni luk
Za Bešamel sos
- 300 ml mleka
- 40 g putera
- 4 kašike brašna
Priprema
Za bešamel sos zagrejte puter, dodajte brašno i malo propržite, ali da ostane bele boje. Polako sipajte mlako mleko, neprestano mešajući žicom. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte uz mešanje dok se zgusne. Kratko prodinstajte iseckan luk, pa dodajte iseckane šampinjone. Začinite po ukusu i dinstajte dok ne omekšaju. Pomešajte sir, jaja i kiselu pavlaku. Na dno podmazanog pleha stavite malo bešamela, koru, premažite je bešamelom, stavite pečurke, smesu od sira, drugu koru i tako redom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korom i odozgo prelijte bešamelom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
POSNE LAZANJE SA TUNJEVINOM Brzo jelo koje uspeva i potpunim početnicima, sa merama na konzerve
Slasne i drugačije, a posne.
LAZANJE OD PATLIDŽANA BOLJE OD KLASIČNIH Aromatični delikates probudiće sva čula, prste da poližete
Fenomenalne i sočne, nećete ostati na jednom parčetu.
LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Klasik bez premca koji niko ne odbija
Fenomenalno jelo za sve prilike.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)