LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Neodoljive i slasne, pravićete ih stalno
Lazanje u savršenom bešamel sosu, ovakve do sada niste probali. Toliko su dobre da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 300 g kravljeg sira
- 300 g šampinjona
- 5 kašika kisele pavlake
- 2 jaja
- 1 crni luk
Za Bešamel sos
- 300 ml mleka
- 40 g putera
- 4 kašike brašna
Priprema
Za bešamel sos zagrejte puter, dodajte brašno i malo propržite, ali da ostane bele boje. Polako sipajte mlako mleko, neprestano mešajući žicom. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte uz mešanje dok se zgusne. Kratko prodinstajte iseckan luk, pa dodajte iseckane šampinjone. Začinite po ukusu i dinstajte dok ne omekšaju. Pomešajte sir, jaja i kiselu pavlaku. Na dno podmazanog pleha stavite malo bešamela, koru, premažite je bešamelom, stavite pečurke, smesu od sira, drugu koru i tako redom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korom i odozgo prelijte bešamelom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
LAZANJE SA BELIM VINOM MILUJU NEPCA Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i zasitne, prste da poližete.
NAJBOLJE LAZANJE NA SVETU Recept koji dve decenije ne silazi sa trona, a evo i zašto
Sočne i mirisne, a zasitne.
PASTICIO Grčke lazanje za ručak koji se ne zaboravlja, ukućani će stajati u redu za još
Bićete oduševljeni ukusom.
LAZANJE SA PILETINOM Eksplozija ukusa u svakom zalogaju, po starom italijanskom receptu
Priprema nije komplikovana, a ukus je božanstven.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)