LAZANJE U BEŠAMEL SOSU Neodoljive i slasne, pravićete ih stalno
Lazanje u savršenom bešamel sosu, ovakve do sada niste probali. Toliko su dobre da stavite odmah duplu meru.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za lazanje
- 300 g kravljeg sira
- 300 g šampinjona
- 5 kašika kisele pavlake
- 2 jaja
- 1 crni luk
Za Bešamel sos
- 300 ml mleka
- 40 g putera
- 4 kašike brašna
Priprema
Za bešamel sos zagrejte puter, dodajte brašno i malo propržite, ali da ostane bele boje. Polako sipajte mlako mleko, neprestano mešajući žicom. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte uz mešanje dok se zgusne. Kratko prodinstajte iseckan luk, pa dodajte iseckane šampinjone. Začinite po ukusu i dinstajte dok ne omekšaju. Pomešajte sir, jaja i kiselu pavlaku. Na dno podmazanog pleha stavite malo bešamela, koru, premažite je bešamelom, stavite pečurke, smesu od sira, drugu koru i tako redom. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Završite korom i odozgo prelijte bešamelom. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)