PASTA BOLONJEZE Čuveno italijansko jelo koje je dobilo ime po njihovom gradu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Nazvano po gradu Bolonji, najpoznatije jelo italijanske kuhinje osvaja na prvi zalogaj.

pasta bolonjeze
Shutterstock

Potrebno je 

  • pakovanje špageta
  • 250 g mešanog mlevenog mesa
  • pola glavice luka
  • 300 ml soka od paradajza
  • origano, so
  • 1 kašika brašna
  • malo vode, malo parmezana

Priprema: 
Testeninu stavite da se kuva, a za to vreme ispržite mleveno meso sa seckanim lukom na malo ulja. Kad je meso dobilo lepu boju, nalijte sok od paradajza, posolite, prokuvajte kratko, pa dodajte kašiku brašna koju ste prethodno razmutili u malo vode (oko pola šoljice). Začinite origanom, po želji dodajte i malo bibera, a kad balončići krenu da izbijaju na površinu, sklonite sa vatre. Špagete prelijte sosom od paradajza i mlevenog mesa i pospite sa malo rendanog parmezana.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading