PASTA BOLONJEZE Čuveno italijansko jelo koje je dobilo ime po njihovom gradu
Nazvano po gradu Bolonji, najpoznatije jelo italijanske kuhinje osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- pakovanje špageta
- 250 g mešanog mlevenog mesa
- pola glavice luka
- 300 ml soka od paradajza
- origano, so
- 1 kašika brašna
- malo vode, malo parmezana
Priprema:
Testeninu stavite da se kuva, a za to vreme ispržite mleveno meso sa seckanim lukom na malo ulja. Kad je meso dobilo lepu boju, nalijte sok od paradajza, posolite, prokuvajte kratko, pa dodajte kašiku brašna koju ste prethodno razmutili u malo vode (oko pola šoljice). Začinite origanom, po želji dodajte i malo bibera, a kad balončići krenu da izbijaju na površinu, sklonite sa vatre. Špagete prelijte sosom od paradajza i mlevenog mesa i pospite sa malo rendanog parmezana.
Možda vas zanima:
PASTA BOLONJEZE Slasno jelo koje će vas dugo držati sitim, ukusa bez mane
Neodoljiva pasta, ukućani će stajati u redu za još.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
NAJBOLJA BOLONJEZE PASTA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Biće ista kao iz italijanskih restorana
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.
SOČNA FUNGI PASTA MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Slasna i zasitna.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)