PASTA BOLONJEZE Čuveno italijansko jelo koje je dobilo ime po njihovom gradu
Nazvano po gradu Bolonji, najpoznatije jelo italijanske kuhinje osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je
- pakovanje špageta
- 250 g mešanog mlevenog mesa
- pola glavice luka
- 300 ml soka od paradajza
- origano, so
- 1 kašika brašna
- malo vode, malo parmezana
Priprema:
Testeninu stavite da se kuva, a za to vreme ispržite mleveno meso sa seckanim lukom na malo ulja. Kad je meso dobilo lepu boju, nalijte sok od paradajza, posolite, prokuvajte kratko, pa dodajte kašiku brašna koju ste prethodno razmutili u malo vode (oko pola šoljice). Začinite origanom, po želji dodajte i malo bibera, a kad balončići krenu da izbijaju na površinu, sklonite sa vatre. Špagete prelijte sosom od paradajza i mlevenog mesa i pospite sa malo rendanog parmezana.
Možda vas zanima:
PASTA BOLONJEZE Slasno jelo koje će vas dugo držati sitim, ukusa bez mane
Neodoljiva pasta, ukućani će stajati u redu za još.
AMATRIČANA PASTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Kremasta i slasna, svaki zalogaj je raj za nepca.
NAJBOLJA BOLONJEZE PASTA PO RECEPTU STAROM 100 GODINA Biće ista kao iz italijanskih restorana
Sočne i slasne, pravi raj za nepca.
SOČNA FUNGI PASTA MILUJE NEPCA Ukućani će stajati u redu za još
Slasna i zasitna.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)