LENJA PITA Najdraži kolač nekadašnje Jugoslavije, a recept se prenosio sa kolena na koleno

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Napravite ovu sočnu pitu sa jabukama, bićete oduševljeni ukusom.

kolač
Shutterstock

Za testo :

  • 4 jaja 
  • 4 čaše brašna
  • 2 čaše šećera 
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 2 kesice praška za pecivo 
  • 2 kesice vanilin šećera 

još :

  • šećer u prahu po želji
  • cimet po ukusu

Priprema

Umutite jaja sa šećerom i kesicom vanilinog šećera. Dodajte ulje, mleko pa postepeno sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjedinite da nema grudvica. Polovinu smese za koru izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni, dok se ne uhvati korica. Za to vreme pripremite fil. Oljuštite i izrendajte jabuke pa ostavite da puste sok. Onda ih propržite u tiganju na malo ulja pa dodajte čašu šećera i kesicu vanilin šećera i cimeta. Izdinstajte dobro da se sjedine sastojci. Polupečenu koru filujte pripremljenim nadevom od jabuka, pa prelijte drugom polovinom smese za koru. Vratite u rernu da se do kraja ispeče. Pospite gotovu pitu šećerom u prahu, secite i služite. Bon appetit!

 

 

Komentari (0)

Loading