LENJA PITA Najdraži kolač nekadašnje Jugoslavije, a recept se prenosio sa kolena na koleno
Napravite ovu sočnu pitu sa jabukama, bićete oduševljeni ukusom.
Za testo :
- 4 jaja
- 4 čaše brašna
- 2 čaše šećera
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 2 kesice praška za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
još :
- šećer u prahu po želji
- cimet po ukusu
Priprema
Umutite jaja sa šećerom i kesicom vanilinog šećera. Dodajte ulje, mleko pa postepeno sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Sjedinite da nema grudvica. Polovinu smese za koru izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni, dok se ne uhvati korica. Za to vreme pripremite fil. Oljuštite i izrendajte jabuke pa ostavite da puste sok. Onda ih propržite u tiganju na malo ulja pa dodajte čašu šećera i kesicu vanilin šećera i cimeta. Izdinstajte dobro da se sjedine sastojci. Polupečenu koru filujte pripremljenim nadevom od jabuka, pa prelijte drugom polovinom smese za koru. Vratite u rernu da se do kraja ispeče. Pospite gotovu pitu šećerom u prahu, secite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
LENJA PITA SA ROGAČEM Klasik na drugačiji način mekan kao duša, za prave ljubitelje slatkog
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa rogačem ćete da obožavate.
LENJA PITA SA KAJSIJAMA Klasik na drugačiji način, a zamirisaće cela kuća
Sočan i lagan kolač oboriće s nogu i one izbirljive.
LENJA PITA NA MALO DRUGAČIJI NAČIN Starinski desert od jeftinih sastojaka, za sve prilike
Pravi se lako, a sastojci su jeftini, uživaćete u svakom zalogaju.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)