LAVAŠ Čuveni tradiionalni jermenski hleb, greje dušu i telo, uživaćete u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Oduševiće svakoga ko bude probao a pravi se od samo nekoliko sastojaka.

lavaš hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 1/2 šolje tople vode
  • 2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte toplu vodu postepeno dok mesite testo. Kada se sastojci dobro sjedine, dodajte maslinovo ulje i nastavite da mesite dok testo ne postane glatko i elastično. Pokrijte testo krpom i ostavite ga da odmara 30-60 minuta. Podelite testo na male lopte veličine oraha. Na radnoj površini posutoj brašnom razvijte svaku loptu u tanku ploču, sličnu tortilji. Zagrejte tiganj ili gril na srednjejakoj vatri. Stavite tanku ploču testa na vruću površinu i pecite nekoliko minuta sa svake strane dok ne postane zlatnosmeđa i formira se karakteristična lavaš mehuričasta tekstura. Ponavljajte postupak s preostalim lopticama testa.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading