LAVAŠ Čuveni tradiionalni jermenski hleb, greje dušu i telo, uživaćete u svakom zalogaju
Oduševiće svakoga ko bude probao a pravi se od samo nekoliko sastojaka.
Potrebno je
- 4 šolje brašna
- 1 kašičica soli
- 1 1/2 šolje tople vode
- 2 kašičice maslinovog ulja
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte toplu vodu postepeno dok mesite testo. Kada se sastojci dobro sjedine, dodajte maslinovo ulje i nastavite da mesite dok testo ne postane glatko i elastično. Pokrijte testo krpom i ostavite ga da odmara 30-60 minuta. Podelite testo na male lopte veličine oraha. Na radnoj površini posutoj brašnom razvijte svaku loptu u tanku ploču, sličnu tortilji. Zagrejte tiganj ili gril na srednjejakoj vatri. Stavite tanku ploču testa na vruću površinu i pecite nekoliko minuta sa svake strane dok ne postane zlatnosmeđa i formira se karakteristična lavaš mehuričasta tekstura. Ponavljajte postupak s preostalim lopticama testa.
Možda vas zanima:
FRANCUSKI BAGET NA DOMAĆI NAČIN Mekan kao duša, a biće podjednako svež i sutradan
Cela kuća zamiriše dok se peče.
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
PROTEINSKI HLEB ZA SAVRŠEN DORUČAK Sve se samo pomeša i peče, a biće svež danima
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB MAMI I MIRISOM I UKUSOM Spolja hrskav, a iznutra mekan
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)