LAVAŠ Čuveni tradiionalni jermenski hleb, greje dušu i telo, uživaćete u svakom zalogaju

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Oduševiće svakoga ko bude probao a pravi se od samo nekoliko sastojaka.

lavaš hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1 1/2 šolje tople vode
  • 2 kašičice maslinovog ulja

Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno i so. Dodajte toplu vodu postepeno dok mesite testo. Kada se sastojci dobro sjedine, dodajte maslinovo ulje i nastavite da mesite dok testo ne postane glatko i elastično. Pokrijte testo krpom i ostavite ga da odmara 30-60 minuta. Podelite testo na male lopte veličine oraha. Na radnoj površini posutoj brašnom razvijte svaku loptu u tanku ploču, sličnu tortilji. Zagrejte tiganj ili gril na srednjejakoj vatri. Stavite tanku ploču testa na vruću površinu i pecite nekoliko minuta sa svake strane dok ne postane zlatnosmeđa i formira se karakteristična lavaš mehuričasta tekstura. Ponavljajte postupak s preostalim lopticama testa.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading