POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
- 500 g krupnog pasulja
- 500 g crnog luka
- suvi biljni začin
- mlevena začinska paprika
- biber u zrnu
- 2 dl ulja
- so
Priprema:
Pasulj proberite pa ga operite i potopite vodom. Ostavite potopljeno preko noći. Sutradan kuvajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne raskuva. U tiganju, na zagrejanom ulju, pržite, oko 15 minuta, crni luk sečen na rebarca. Začinite suvim bijljnim začinom i mlevenom začinskom paprikom. U pleh ređajte red pasulja, red luka i bibera. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red treba da bude red luka. Po potrebi malo dosolite. Protresite pleh da ujednačite smesu. Pecite oko 20 minuta na jakoj temperaturi, pa smanjite i ostavite da se krčka. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
POSNI PREBRANAC GREJE DUŠU I TELO Isti kao onaj kafanski, ukusa da ti pamet stane
Posni ručak u kome će uživati cela porodica.
HILANDARSKI PREBRANAC ZA ONE KOJI POSTE Monasi ga ovako prave vekovima, a bićete siti satima
Samo dodajte prilog po želji.
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)