POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
Potrebno je
- 500 g krupnog pasulja
- 500 g crnog luka
- suvi biljni začin
- mlevena začinska paprika
- biber u zrnu
- 2 dl ulja
- so
Priprema:
Pasulj proberite pa ga operite i potopite vodom. Ostavite potopljeno preko noći. Sutradan kuvajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne raskuva. U tiganju, na zagrejanom ulju, pržite, oko 15 minuta, crni luk sečen na rebarca. Začinite suvim bijljnim začinom i mlevenom začinskom paprikom. U pleh ređajte red pasulja, red luka i bibera. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red treba da bude red luka. Po potrebi malo dosolite. Protresite pleh da ujednačite smesu. Pecite oko 20 minuta na jakoj temperaturi, pa smanjite i ostavite da se krčka. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC PO RECEPTU STAROM 40 GODINA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Držaće vas dugo sitim.
POSNI PREBRANAC GREJE DUŠU I TELO Isti kao onaj kafanski, ukusa da ti pamet stane
Posni ručak u kome će uživati cela porodica.
HILANDARSKI PREBRANAC ZA ONE KOJI POSTE Monasi ga ovako prave vekovima, a bićete siti satima
Samo dodajte prilog po želji.
MANASTIRSKI PREBRANAC NA VODI Odozgo se napravi korica, a iznutra saftast
Zahvaljujući nani nećete imati naduvenost.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)