POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNI PASULJ SA PROSOM Zasitno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Zdravo i ukusno jelo.

TAVČE NA GRAVČE Posno jelo koje osvaja od prvog zalogaja
Držače vas dugo sitim, a gotov za pola sata.

PREBRANAC NA VODI Starinski recept za preukusno jelo koje će vas držati sitim
Napravite prebranac po starom, manastirskom receptu bićete oduševljeni.

PASULJ NA VODI Držaće vas dugo sitim, a pogodan za dane strogog posta
Dodajte hleb i prilog po želji, i uživajte.
- 500 g krupnog pasulja
- 500 g crnog luka
- suvi biljni začin
- mlevena začinska paprika
- biber u zrnu
- 2 dl ulja
- so
Priprema:
Pasulj proberite pa ga operite i potopite vodom. Ostavite potopljeno preko noći. Sutradan kuvajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne raskuva. U tiganju, na zagrejanom ulju, pržite, oko 15 minuta, crni luk sečen na rebarca. Začinite suvim bijljnim začinom i mlevenom začinskom paprikom. U pleh ređajte red pasulja, red luka i bibera. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Poslednji red treba da bude red luka. Po potrebi malo dosolite. Protresite pleh da ujednačite smesu. Pecite oko 20 minuta na jakoj temperaturi, pa smanjite i ostavite da se krčka. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)