PICA SA MOCARELOM Italijanski aromatični specijalitet raspametiće i one izbirljive
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.

Potrebno je
Za testo:
Možda vas zanima:

PICA SA SPANAĆEM Italijanski klasik na drugačiji način, ukusa koji priča priče
U savršenom aromatičnom spoju, savršena za lepo veče sa prijateljima.

PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.

PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.
- 300 g brašna
- 1 dl mlake vode
- 20 g svežeg kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 500 g blitve
- 2 mlada luka
- 4 jajeta
- šolja kiselog mleka, so, biber
- parmezan.
Za dekoraciju:
- 3 žumanca
- mocarela sir
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesite testo. Trebalo bi da bude glatko i da se ne lepi za ruke. Na pleh prebacite testo i rastanjite ga. Ivice ostavite da budu malo deblje. Ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme skuvajte blitvu u slanoj vodi, ocedite je i iseckajte. Mladi luk iseckajte i blago prodinstajte. Od blitve, luka, jaja, kiselog mleka i začina napravite nadev, pa ga rasporedite po površini testa. Izmrvite parmezan na krupnije komade i stavite odozgo. Pica treba da odstoji oko deset minuta, a zatim je pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Pet minuta pre kraja pečenja ubacite žumanca i mocarelu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.

VOĆNI MAFINI ZA PRAVO UŽIVANJE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, a uspeva BAŠ svima
Najbolje služite uz voće ili sladoled.

GURMANSKA PITA SA JAGNJETINOM PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Savršenog ukusa, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Jednostavne pripreme i nikad slasnija, prste da poližete.

MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale
Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.
Komentari (0)