PICA SA MOCARELOM Italijanski aromatični specijalitet raspametiće i one izbirljive

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.

pica sa mocarelom
Shutterstock

Potrebno je
Za testo: 

  • 300 g brašna
  • 1 dl mlake vode
  • 20 g svežeg kvasca
  • 2 kašičice maslinovog ulja 
  • so 

Za nadev: 

  • 500 g blitve
  • 2 mlada luka
  • 4 jajeta
  • šolja kiselog mleka, so, biber 
  • parmezan. 

Za dekoraciju: 

  • 3 žumanca
  • mocarela sir

Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesite testo. Trebalo bi da bude glatko i da se ne lepi za ruke. Na pleh prebacite testo i rastanjite ga. Ivice ostavite da budu malo deblje. Ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme skuvajte blitvu u slanoj vodi, ocedite je i iseckajte. Mladi luk iseckajte i blago prodinstajte. Od blitve, luka, jaja, kiselog mleka i začina napravite nadev, pa ga rasporedite po površini testa. Izmrvite parmezan na krupnije komade i stavite odozgo. Pica treba da odstoji oko deset minuta, a zatim je pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Pet minuta pre kraja pečenja ubacite žumanca i mocarelu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading