PICA SA MOCARELOM Italijanski aromatični specijalitet raspametiće i one izbirljive
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g brašna
- 1 dl mlake vode
- 20 g svežeg kvasca
- 2 kašičice maslinovog ulja
- so
Za nadev:
- 500 g blitve
- 2 mlada luka
- 4 jajeta
- šolja kiselog mleka, so, biber
- parmezan.
Za dekoraciju:
- 3 žumanca
- mocarela sir
Priprema:
Izmrvite kvasac, dodajte mlaku vodu, brašno, maslinovo ulje i so pa umesite testo. Trebalo bi da bude glatko i da se ne lepi za ruke. Na pleh prebacite testo i rastanjite ga. Ivice ostavite da budu malo deblje. Ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme skuvajte blitvu u slanoj vodi, ocedite je i iseckajte. Mladi luk iseckajte i blago prodinstajte. Od blitve, luka, jaja, kiselog mleka i začina napravite nadev, pa ga rasporedite po površini testa. Izmrvite parmezan na krupnije komade i stavite odozgo. Pica treba da odstoji oko deset minuta, a zatim je pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Pet minuta pre kraja pečenja ubacite žumanca i mocarelu.
Možda vas zanima:
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA KAPRIĆOZA Savršena za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Bićete oduševljeni ukusom.
ČOKOLADNA PICA Italijanski specijalitet na sladak način, nema ko će mu odoleti
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)