NEPEČENA BRZA TORTA SA UKUSOM KAFE Kremasta i aromatična, liči na tiramisu, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.

brza torta od kafe
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 ml ulja
  • 750 ml slatke pavlake, ohlađene
  • 100 ml likera od kafe
  • 2 kašičice instant espreso praha, plus dodatak za ukrašavanje
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 x 250g pakovanja keksa
  • za ukrašavanje zrna kafe 

Priprema

Umućenu i ohlađenu slatku pavlaku podelite na 2 dela. Jedan deo u posudi umutite sa likerom od kafe, espreso prahom i kašikom prah šećera. Zasebno umutite slatku pavlaku sa vanilinim ekstraktom i drugom kašikom prah šećera. Nauljite kalup pa ga obložite prozirnom folijom. Dno kalupa obložite keksom pa premažite slojem od kafe , pa preko toga slojem vanile. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Završite sa kremom. Ostavite u friižideru preko noći. Dekorišite espreso prahom i zrnima kafe. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading