NEPEČENA BRZA TORTA SA UKUSOM KAFE Kremasta i aromatična, liči na tiramisu, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
- 100 ml ulja
- 750 ml slatke pavlake, ohlađene
- 100 ml likera od kafe
- 2 kašičice instant espreso praha, plus dodatak za ukrašavanje
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 x 250g pakovanja keksa
- za ukrašavanje zrna kafe
Priprema
Umućenu i ohlađenu slatku pavlaku podelite na 2 dela. Jedan deo u posudi umutite sa likerom od kafe, espreso prahom i kašikom prah šećera. Zasebno umutite slatku pavlaku sa vanilinim ekstraktom i drugom kašikom prah šećera. Nauljite kalup pa ga obložite prozirnom folijom. Dno kalupa obložite keksom pa premažite slojem od kafe , pa preko toga slojem vanile. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Završite sa kremom. Ostavite u friižideru preko noći. Dekorišite espreso prahom i zrnima kafe. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠAH TORTA Starinska poslastica za sva vremena i prilike, a zbog izgleda će je obožavati najmlađi
Nekada je bila neizostavni deo svake svečanosti, a danas je zaboravljena.
SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Fenomenalna poslastica koja miriše na ljubav
Poslastica idealna za tople dane nikoga neće ostaviti ravnodušnim, najbolje odmah stavite duplu meru.
ANDRIJANINA TORTA OD PALAČINKI SE TOPI U USTIMA Zbog izgleda će je najviše voleti deca
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Andrijane Bajić iz Užica
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
DODAJTE OVO U TESTO I NARAŠĆE KAO LUDO Nikad se ne biste setili a biće mekano kao duša
Ako želite da vaše pecivo bude preukusno, primenite ovaj provereni trik.
GURMANSKA SALATA Sa slaninom i majonezom, pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Komentari (0)