NEPEČENA BRZA TORTA SA UKUSOM KAFE Kremasta i aromatična, liči na tiramisu, ovakvu do sada niste jeli
Ako volite tiramisu, ovu tortu ćete obožavati.
Potrebno je
- 100 ml ulja
- 750 ml slatke pavlake, ohlađene
- 100 ml likera od kafe
- 2 kašičice instant espreso praha, plus dodatak za ukrašavanje
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 x 250g pakovanja keksa
- za ukrašavanje zrna kafe
Priprema
Umućenu i ohlađenu slatku pavlaku podelite na 2 dela. Jedan deo u posudi umutite sa likerom od kafe, espreso prahom i kašikom prah šećera. Zasebno umutite slatku pavlaku sa vanilinim ekstraktom i drugom kašikom prah šećera. Nauljite kalup pa ga obložite prozirnom folijom. Dno kalupa obložite keksom pa premažite slojem od kafe , pa preko toga slojem vanile. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite materijal. Završite sa kremom. Ostavite u friižideru preko noći. Dekorišite espreso prahom i zrnima kafe. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
ŽITO TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Kremasta poslastica raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)