SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
Potrebno je
- 400 g svinjskog mesa
- 2 šolje pirinča
- 400 g pečurki
- 1 velika glavica crnog luka
- trećina konzerve paradajza, na kocke
- maslinovo ulje
- biber
- mlevena začinska paprika
- so
- 1 kašičica kumina
- 3-4 kašike soja sosa
- 2-3 struka peršuna
- kocka bujona od povrća
- na vrh noža muskantni oraščić
Priprema
Meso isecite na kocke pa ga propržite u tiganju. Dodajte kumin so i biber. Sečen luk dodajte u meso. Dodajte pečurke, pa pržite dok ne postanu zlatasti. Zatim dodajte paradajz, peršun, muskatni oraščić, mlevenu začinsku papriku i soja sos. Dodajte pirinač. Promešajte pa zapržite do 2 minuta. Dodajte 4 šolje vode pa kuvajte dok voda ne ispari. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Posni ručak koji budi sva čula, a pojede se u slast
Savršen spoj pirinča sa pečurkama i biljnim kačkavaljem, a držaće vas dugo sitim.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
RIŽOTO SA TUNJEVINOM Posni specijalitet gotov za 20 minuta, a prste da poližete
Sočno jelo za sve prilike, a poćiće vam voda na usta.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)