SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.

rižoto
pixabay

Potrebno je

  • 400 g svinjskog mesa
  • 2 šolje pirinča 
  • 400 g pečurki
  • 1 velika glavica crnog luka
  • trećina konzerve paradajza, na kocke
  • maslinovo ulje
  • biber
  • mlevena začinska paprika
  • so
  • 1 kašičica kumina 
  • 3-4 kašike soja sosa
  • 2-3 struka peršuna
  • kocka bujona od povrća
  • na vrh noža muskantni oraščić

Priprema

Meso isecite na kocke pa ga propržite u tiganju. Dodajte kumin so i biber. Sečen luk dodajte u meso. Dodajte pečurke, pa pržite dok ne postanu zlatasti. Zatim dodajte paradajz, peršun, muskatni oraščić, mlevenu začinsku papriku i soja sos. Dodajte pirinač. Promešajte pa zapržite do 2 minuta. Dodajte 4 šolje vode pa kuvajte dok voda ne ispari. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!

 

 

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading