SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
Potrebno je
- 400 g svinjskog mesa
- 2 šolje pirinča
- 400 g pečurki
- 1 velika glavica crnog luka
- trećina konzerve paradajza, na kocke
- maslinovo ulje
- biber
- mlevena začinska paprika
- so
- 1 kašičica kumina
- 3-4 kašike soja sosa
- 2-3 struka peršuna
- kocka bujona od povrća
- na vrh noža muskantni oraščić
Priprema
Meso isecite na kocke pa ga propržite u tiganju. Dodajte kumin so i biber. Sečen luk dodajte u meso. Dodajte pečurke, pa pržite dok ne postanu zlatasti. Zatim dodajte paradajz, peršun, muskatni oraščić, mlevenu začinsku papriku i soja sos. Dodajte pirinač. Promešajte pa zapržite do 2 minuta. Dodajte 4 šolje vode pa kuvajte dok voda ne ispari. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆI RIŽOTO BOLJI OD KUPOVNOG Ukusa koji priča priče, postaće vaše novo omiljeno jelo
Samo dodajte meso ili prilog po želji.
ŠARENI RIŽOTO SA PEČURKAMA Ručak koji budi sva čula, ukućani će stajati u redu za još
Ukusan i zasitan, za ručak koji se pamti.
RIŽOTO SA PILETINOM I POVRĆEM Sočni ručak koji će ukućani obožavati
Ukusno i kremasto jelo, prste da poližete.
RIŽOTO SA MESOM I POVRĆEM Savršen spoj ukusa u jelu koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog i uživajte.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)