SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
Potrebno je
- 400 g svinjskog mesa
- 2 šolje pirinča
- 400 g pečurki
- 1 velika glavica crnog luka
- trećina konzerve paradajza, na kocke
- maslinovo ulje
- biber
- mlevena začinska paprika
- so
- 1 kašičica kumina
- 3-4 kašike soja sosa
- 2-3 struka peršuna
- kocka bujona od povrća
- na vrh noža muskantni oraščić
Priprema
Meso isecite na kocke pa ga propržite u tiganju. Dodajte kumin so i biber. Sečen luk dodajte u meso. Dodajte pečurke, pa pržite dok ne postanu zlatasti. Zatim dodajte paradajz, peršun, muskatni oraščić, mlevenu začinsku papriku i soja sos. Dodajte pirinač. Promešajte pa zapržite do 2 minuta. Dodajte 4 šolje vode pa kuvajte dok voda ne ispari. Služite uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAJSOČNIJI PIRINAČ Rižoto uz dodatak raznog povrća zasitiće vas vrlo brzo
Možete ga i poneti na posao ili biti prilog uz glavno jelo.
NIŠTA JEDNOSTAVNIJE I LEPŠE Musaka od ove namirnice se lako sprema, a brzo jede
Ukusna i lagana večera.
UKUSAN I PUN VITAMINA Rižoto sa pečurkama i PRŠUTOM je božanstven
Možete eksperimentisati sa sastojcima.
RUČAK NA SEOSKI NAČIN Preukusni rižoto lak je za pripremu i brzo se jede
Oduševiće vas lakoća pripreme.
IZBEGNITE BESPOTREBNE TROŠKOVE Nemojte nikako ovo da bacate u sudoperu
Ove namirnice je bolje da bacate u kantu i tako izbegnete velike troškove.
KROFNICE Brzinski desert koji se topi u ustima, a uspeće svima, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalne i slatke, nestaće sa stola odmah.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
ALFREDO PASTA SA PILETINOM Najbolji italijanski recept za aromatični delikates, a gotova za 15 minuta
Slasna pasta osvojiće i one koji ne vole testeninu.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)