SUTLIJAŠ SA ČOKOLADOM Toliko je ukusan da nećete moći da prestanete da jedete
Neodoljiv i sladak, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 čaša pirinča
- 1 l mleka
- 80 g mlečne čokolade
- rendana kora pomorandže
- borovnice
Priprema:
Pirinač operite pod mlazom vode, stavite u šerpu i nalijte vodom, tek toliko da ga prekrije. Kuvajte, a kada krene da vri smanjite temperaturu, pa postepeno dolivajte još 100 ml vode. Neprestano mešajte da se ne zalepi za dno šerpe i ne zagori. Kad sva voda uvri sipajte mleko, opet malo po malo i neprestano mešajte. Kako pirinač bubri, dolivajte još mleka. Kada dobijete gustu smesu, sutlijaš je gotov. Sklonite sa šporeta i dodajte istopljenu čokoladu i redanu koru pomorandže. Lepo promešajte da se sastojci sjedine, a pre nego što ga sipate u posude ostavite da odstoji nekih 10 minuta. Ukrasite borovnicama.
Možda vas zanima:
ZAPEČENI SUTLIJAŠ SA MALINAMA Zamirisaće cela kuća, a topi se u ustima
Kremast i lagan, pravićete stalno.
SUTLIJAŠ SA VANILOM Zaboravljeni slatkiš na kome su odrasle generacije, a miriše na bakinu kuhinju
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.
SUTLIJAŠ NA VODI Posni desert jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Pospite cimetom ili javorovim sirupom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)