RIZOGALO Sutlijaš na grčki način, skupog ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan sutlijaš, rizogalo ćete da obožavate.
Potrebno je
- 100 g arborio pirinča
- 1200 ml mleka sa većim procentom masti
- 60 g šećera
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- rendana kora 1/4 narandže i 1/4 limuna
- pola kašičice cimeta
- 1 kašičica kukuruznog skroba
Priprema:
Mleko, pirinač, šećer, korice, cimet i vanilin ekstrakt sipajte u šerpu sa debelim dnom. Krčkajte 30 do 40 minuta, uz povremeno mešanje. Nakon što pirinač omekša pomerite šerpu sa vatre pa dodajte pomešanu kašičicu skroba i vode. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RIZOGALO Grčki puding od pirinča osvojio domaćice na mrežama, a caka je u ovome
Specifičnost je u korišćenju arborio pirinča kao i dodatku kukuruznog skroba.
SUTLIJAŠ SA VANILOM Zaboravljeni slatkiš na kome su odrasle generacije, a miriše na bakinu kuhinju
Sočan i sladak, za pravo uživanje.
KARAMEL SUTLIJAŠ Jeftin desert skupog ukusa na kome su odrasle generacije, nema ko ga ne voli
Sočan desert nestaće sa stola odmah.
SUTLIJAŠ NA VODI Posni desert jednostavne pripreme koji budi nostalgiju
Pospite cimetom ili javorovim sirupom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)