PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.

pita sa šampinjonima
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g sampinjona
  • 2 manja praziluka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 1 dl ulja
  • 4 dl kisele vode
  • čaša od 2 dl brašna
  • 150 g griza
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte sitno praziluk pa ga pržite na vrelom ulju. Nakon što omekša, dodajte sitno sečene šampinjone, so, biber i suvi biljni začin. Pržite sve dok ne ispari tečnost.  Pustite da se malo prohladi. U jednoj posudi mikserom umutite kiselu vodu, ulje, brašno, so, griz i prašak za pecivo. Tri kore premažite u tankom sloju pa na početak treće poređajte nadev u debljem sloju. Krajeve savijte ka unutra pa uvijte u rolat.U pleh obložen pek papirom poređajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Rolat secite na parčiće, pa premažite sa malo smese od griza. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prjatno!

 

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading