TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Sočni desert raspametiće i one izbirljive.

tiramisu
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g piškota
  • 500 g maskarpone sira
  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 300 ml kafe
  • 2 kašike ruma

Za posipanje

  • kakao

Priprema:
Napravite kafu i dodajte rum. Umutite belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećerom, skuvajte ih na pari, pa kada se prohlade, dodajte maskarpone sir. Mutite da se dobije ujednačena smesa, pa dodajte belanca. Izmešajte varjačom da smesa bude kremasta. Umačite piškote u kafu, poređajte na dno posude i premažite polovinom fila. Preko stavite opet piškote umočene u kafu i premažite ostatkom fila. Pospite kakaoom tako da se ne vidi beli fil i ostavite da stoji tri sata u frižideru. Najbolje služite tiramisu uz šolju kafe. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading