PILETINA U PARADAJZ SOSU Nepogrešiva kombinacija ukusa, a prija svima bez greške

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalan obrok za sva vremena i prilike.

piletina u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećih grudi
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 3 veća čena belog luka
  • 250 ml soka od pardajza
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 1/4 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevene začinske paprike
  • malo tucane ljute papričice (ako volite ljuto)
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 šolja vode

Priprema

Seckan crni luk propržite na zagrejanom ulju, na srednjoj temperaturi, sve dok ne postane staklast. Dodajte sečen beli luk i pržite još jedan minut. Zatim dodajte sečenu piletinu i mlevenu začinsku papriku. Dinstajte dok ne promeni boju, pa sipajte sok od paradajza i vodu. Stavite poklopac i ostavite da se krčka sve dok piletina ne omekša. Dodajte ljutu papričicu i bosiljak. Dodajte so i biber. Krčkajte dok sos ne postane gust. Dekorišite seckanim peršunom. Služite piletinu uz prilog po želji. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading