KROMPIR PAPRIKAŠ NA VODI Ni malo ne zaostaje za onim mrsnim, prste da poližete
Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
- 1/2 kg krompira
- 4 crna luka
- 2 šargarepe
- 4 paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike brašna
- 1,5 kašičica slatke paprike
Priprema
Operite i oljuštite povrće. Iseckajte krompir na krupnije kocke, crni luk na rebarca, a papriku i šargarepu na kolutove. Prebacite povrće u šerpu pa prelijte vodom da ogrezne. Začinite. Stavite poklopac i kuvajte sve dok krompir ne omekša. U jednoj posudi pomešajte brašno, slatku papriku i vodu. Dodajte zapršku u paprikaš pa promešajte. Kuvajte još 5 do 10 minuta. Pospite paprikaš seckanim peršunom. Prijatno!
Možda vas zanima:
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Ovako ga prave monasi na Hilandaru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočan i ukusan, a držaće vas dugo sitim.
POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.
RIBLJI PAPRIKAŠ Posno jelo koje će vas dugo držati sitim, savršenog ukusa
Posno, a zasitno jelo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)