ZEBRA TORTA Nepečena poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je voleti najmlađi
Dekorativna poslastica neodoljivog ukusa za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 350 g mlevenog keksa
- 2 kašike kakao praha
- 130 g putera
- 135 ml mleka
- 50 ml slatke pavlake
- 3 žumanca
- 2 kašike šećera
- 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri
- 300ml umućene slatke pavlake
- 100g istopljene bele čokolade
- 100g istopljene crne čokolade
- 3 belanca
- 100g šećera
- 200-300g malina
- Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri
Priprema:
Mikserom promešajte mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnute u kalup. Pomešajte u vatrostalnoj činiji 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer. Sklonite se strane i dodajte želatin, te pomešajte žicom da se želatin otopi. Potom dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg i po pola dodajte u obe smese i sjedinite špatulom.
Maline prokuvajte da omekšaju i izgnječite ih, a onda im dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa. Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila. Na kraju, tortu stavite u frižider da se stegne.
Možda vas zanima:
ZEBRA TORTA SA POMORANDŽOM Letnja poslastica koja mami izgledom i ukusom, sve dijete će pasti u zaborav
Kremasta i sočna, bićete oduševljeni.
ZEBRA TORTA Fenomenalna poslastica koju će zbog izgleda obožavati deca, a gotova očas posla
U slasnom spoju sa keksom, za prave sladokusce.
REGENTOVA TORTA SA 7 KORA PONOS NEMAČKE Svakim zalogajem mami na parče više
Puno ime ove torte je U čast Njegovog kraljevskog visočanstva princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju sedam bavarskih oblasti. Raskošna i prepuna čokolade, ukrasiće i najsvečaniju trpezu.
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)