ZEBRA TORTA Nepečena poslastica koja budi sva čula, a zbog izgleda će je voleti najmlađi

Ivana Pavlović

09:09

Sezonski recepti 0

Dekorativna poslastica neodoljivog ukusa za sve svečane prilike.

zebra torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 350 g mlevenog keksa
  • 2 kašike kakao praha
  • 130 g putera
  • 135 ml mleka
  • 50 ml slatke pavlake
  • 3 žumanca
  • 2 kašike šećera
  • 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri
  • 300ml umućene slatke pavlake
  • 100g istopljene bele čokolade
  • 100g istopljene crne čokolade
  • 3 belanca
  • 100g šećera
  • 200-300g malina
  • Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri

Priprema:

Mikserom promešajte mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnute u kalup. Pomešajte u vatrostalnoj činiji 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer. Sklonite se strane i dodajte želatin, te pomešajte žicom da se želatin otopi. Potom dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutite u čvrst sneg i po pola dodajte u obe smese i sjedinite špatulom.
Maline prokuvajte da omekšaju i izgnječite ih, a onda im dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa. Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila. Na kraju, tortu stavite u frižider da se stegne.

 

@recepti_bajms 🤍ZEBRA TORTA sa malinama🤍 Sastojci: 350g mlevenog keksa 2 kašike kakao praha 130g putera 135ml mleka 50ml slatke pavlake 3 žumanca 2 kašike šećera 1 kesica želatina + 3 kašike vode -> da nabubri 300ml umućene slatke pavlake 100g istopljene bele čokolade 100g istopljene crne čokolade 3 belanca 100g šećera 200-300g malina Pola kesice želatina + 1,5 kašike vode -> da nabubri Priprema: Pomešati mikserom mleveni keks, kakao, istopljen puter i mleko i utisnuti u kalup. U vatrostalnoj činiji pomešati 50ml slatke pavlake, žumanca i šećer i termički obraditi na pari. Skloniti sa strane i dodati nabubreli želatin, te pomešati žicom da se želatin otopi. Zatim dodati umućenu slatku pavlaku i sjedinite, a onda podelite smesu na pola. U prvi deo dodajte istopljenu belu čokoladu, a u drugi deo istopljenu crnu čokoladu i sjedinite špatulom. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg i po pola dodati u obe smese i sjedinite špatulom. Maline prokuvati da omekšaju i izgnječite ih, a onda sklonite sa vrućeg i dodajte pola nabubrelog želatina i sjedinite, pa sipajte preko sloja od keksa. Preko sloja od malina stavite u sredinu 2 kašike fila s belom čokoladom, zatim u to 2 kašike fila sa crnom čokoladom i sve tako dokle god imate fila. Ostavite da se dobro stegne i uživajte! • • • #easyrecipes #jednostavnirecepti #zebracake #recepti_bajms ♬ love ya - Shoffy

Možda vas zanima:

šomloi galuška

ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče

17:00

10 novembar, 2024

Sezonski recepti

Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.

Komentari (0)

Loading