POSNI TART SA KOKOSOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Pravi izbor za vrele dane, otopićete se od miline
Fenomenalan kolač koji pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
Za koru:
- 100 g posnog mlevenog keksa
- 150 g ovsenih pahuljica
- 60 g šećera u prahu
- 100 g margarina
Za fil:
- 1 l biljnog mleka
- 120 g pudinga od vanile
- 250 g šećera
- 100 g kokosa
- 150 g margarina
Priprema:
U tiganju blago propržite ovsene pahuljice, da malo porumene. Stavite ih u blender i grubo izblendajte. Otopite margarin pa ga pomešajte sa posnim mlevenim keksom, šećerom i pahuljicama. Smesu preručite u kalup pa ravnomerno rasporedite. Malo biljnog mleka odvojte sa strane, a ostatak zakuvajte. Odvojeno mleko pomešajte sa pudingom od vanile i šećerom, pa mešajte dok se ne zgusne. Dodajte kokos, promešajte i pustite da se prohladi. Dodajte umućeni margarin. Nanesite fil preko kore, pa izravnajte. Na kraju pospite tart kokosom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TART SA LIMUNOM OSVEŽAVA U TRENU Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane
Kremast i jednostavan, u savršenom slatko-kiselkastom spoju.
NEODOLJIVI TART SA BELOM ČOKOLADOM Pravi se maltene sam, a polovina nestane dok trepnete
Kremast i lagan, prste da poližete.
NATAŠIN TART SA BELOM ČOKOLADOM BUDI SVA ČULA Polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Napravite ovaj kremasti desert po receptu Nataše Veselinović iz Kragujevca
MALINA TART BUDI SVA ČULA Pravo voćno osveženje savršeno za lepo druženje sa prijateljima
Mirisan i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)