RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.

ruske kape
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 4 jajeta
  • 200 g šećera
  • 1 dl ulja
  • 1 dl vruće vode
  • 250 g brašna
  • prašak za pecivo
  • 1,5 kašika kakaoa

Za fil:

  • puding od vanile
  • 350 ml mleka
  • 100 g šećera
  • vanilin šećer
  • 200 g maslaca
  • 100 g kokosovog brašna

Za glazuru:

  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja


Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu i dobro promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu od jaja i šećera i mešajte da se sve sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte kakao. Ispecite dve kore, svaku posebno u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz obe kore izrežite krugove, pa pripremite fil. Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i sa malo mleka, pa ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte umućeni maslac, pa sve dobro umutite mikserom. Na tamni krug od kore stavite kašiku fila, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako dobijenu „torticu” premažite kremom sa svih strana i uvaljajte u kokosovo brašno. Za glazuru otopite na pari čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte da se samo malo ohladi. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading