RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
Potrebno je
Za koru:
- 4 jajeta
- 200 g šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl vruće vode
- 250 g brašna
- prašak za pecivo
- 1,5 kašika kakaoa
Za fil:
- puding od vanile
- 350 ml mleka
- 100 g šećera
- vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 100 g kokosovog brašna
Za glazuru:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
Odvojte žumanca od belanaca. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu i dobro promešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, pa ga dodajte u smesu od jaja i šećera i mešajte da se sve sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte kakao. Ispecite dve kore, svaku posebno u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 minuta. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz obe kore izrežite krugove, pa pripremite fil. Prašak za puding pomešajte sa šećerom, vanilin šećerom i sa malo mleka, pa ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte umućeni maslac, pa sve dobro umutite mikserom. Na tamni krug od kore stavite kašiku fila, razmažite i poklopite žutim krugom. Tako dobijenu „torticu” premažite kremom sa svih strana i uvaljajte u kokosovo brašno. Za glazuru otopite na pari čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte da se samo malo ohladi. Prijatno!
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE BRESKVICE Sočni kolači koji se zovu kao poznato voće, a osvajaju od prvog zalogaja
Ni malo ne zaostaju za originalom, poćiće vam voda na usta.
MAKARONSI Najslađi francuski kolačići koji se smažu očas posla, a uspevaju BAŠ svima
Dekorativno lepi, a ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
RUSKE KAPE Savršeni spoj kokosa i čokolade koji vraća u dane detinjstva
Neodoljivi kolači idealni su za svečanu i slavsku trpezu, a raspametiće i one koji ne vole slatko.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)