PILETINA U KARI SOSU Pikantna rapsodija ukusa pravi je raj za nepca, a meso se lepi za prste
Aromatično jelo za one koji vole začinjeno i prave gurmane.
Potrebno je
- 1 veći pileći file
- 1 veći komad praziluka (i tamnozeleni deo)
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika karija
- 1 kašičica čili praha
- so, biber
- ulje
Priprema:
Operite praziluk i isecite ga na kolutove. Isecite meso na komadiće. Propržite praziluk nekoliko minuta na malo ulja, pa mu dodajte belo meso. Nalijte pola šoljice vode da ne bi zagorelo. Dodajte kari i čili, promešajte tako da svako parče mesa bude uvaljano u začine. Posolite i pobiberite. U prženo meso dodajte još pola šoljice vode i pavlaku za kuvanje. Isključite ringlu i ostavite da se krčka.Služite uz pirinač. Prijatno!
Možda vas zanima:
BATAKE U SOSU OD AJVARA NIKO NE ODBIJA Sočni i hrskavi, a meso se samo odvaja
Služite uz krompir pire.
PILEĆE ĆUFTE PONOS ŠVEDSKE Klasik nordijske kuhinje koji super ide uz pire krompir
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
BATACI U SOSU OD PIVA I PARADAJZA Raj za nepca, a meso se lepi za prste
Polizaćete i prste koliko je ukusno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)