ŠTRUDLA SA BOROVNICAMA Letnja poslastica iz bakine kuhinje koja miriše na ljubav

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu štrudlu, ovu ćete da obožavate.

štrudla sa borovnicama
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g glatkog brašna
  • 1 jaje
  • 50 ml vode
  • 50 ml sirćeta
  • 50 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 100 g prezli
  • malo maslaca
  • 1 kg borovnica
  • kristal šećer
  • cimet
  • vanilin šećer
  • malo ulja
  • šećer u prahu

Priprema:
U šerpici zagrejte vodu, sirće, ulje i so. Kada postane mlako, po malo dodavati u prethodno umućeno jaje, te takođe postepeno dodavati brašno. Umesite testo, pa formirajte kuglu, prekrijte činijom i pustite da odstoji barem 60 do 120 minuta. Razvucite testo. Prezle prepržene na maslacu stavite duž jedne ivice testa. Ostatak testa malo pouljite. Na prezle stavite sveže borovnice, pa pospite kristal šećerom, vanilin šećerom i cimetom. Sve zajedno zarolajte u štrudlu i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Kad se ohladi, štrudlu pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading