SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

piletina sa breskvama
Shutterstock
piletina sa breskvama ATA Images
 

 

Sastojci:

  • 3 bataka i 3 karabataka
  • 5 očišćenih bresaka
  • 100 g čeri paradajza
  • veza peršuna
  • sok od 2 pomorandže
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 kašike meda
  • so
  • biber

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Piletinu posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Poređajte u prethodno zagrejan tiganj posut uljem i pecite sve dok se ne uhvati korica. Batake i karabatake prebacite u vatrostalnu činiju, pa između njih poređajte breskve i čeri paradajz. Sirće, med i sok umutite pa tom mešavinom prelijte meso i voće. Pecite piletinu sa breskvama jedan sat u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading