SOČNA PILETINA SA BRESKVAMA SE LEPI ZA PRSTE Po receptu pevačice Breskvice
Mlada pevačica Anđela Ignjatović, poznata po nadimku Breskvica, takmičila se nedavno na izboru za pesmu koja će ići na Evroviziju, i tom prilikom osvojila visoko drugo mesto. Svojim kvalitetnim pesmama i dobrim vokalom odmah je osvojila srca publike, koja sa njom uglas peva najveće hitove. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno letnje jelo. Piletina sa breskvama osvojiće i one izbirljive, a ukus se ne zaboravlja.

Sastojci:
- 3 bataka i 3 karabataka
- 5 očišćenih bresaka
- 100 g čeri paradajza
- veza peršuna
- sok od 2 pomorandže
- 2 kašike sirćeta
- 2 kašike meda
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Piletinu posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Poređajte u prethodno zagrejan tiganj posut uljem i pecite sve dok se ne uhvati korica. Batake i karabatake prebacite u vatrostalnu činiju, pa između njih poređajte breskve i čeri paradajz. Sirće, med i sok umutite pa tom mešavinom prelijte meso i voće. Pecite piletinu sa breskvama jedan sat u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

LJUTA KRILCA IZ RERNE Aromatična i pikantna, a meso se lepi za prste
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.

PILETINA SA PARMEZANOM I TARTUFIMA Recept pevačice Bojane Stamenov oduševio domaćice na mrežama
Pevačica raskošnog vokala koja je predstavljala našu zemlju na Evroviziji, poznata je i po svojim kulinarskim sposobnostima. Jedan od recepata koji je privukao najviše pažnje je upravo ovaj sa piletinom i parmezanom sa tartufima. Nije potrebno puno vremena za pripremu, a nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Pikantni ručak za prave gurmane i one izbirljive
Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

POHOVANA PILETINA Hrskava i sočna, poćiće vam voda na usta
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.

TAJNI SASTOJAK ZA KROFNE Biće mekane, sočne i šupljikave umesto masne, a trik provereno radi
Trik je jednostavan, a krofne će biti savršene.

PUNJENE PAPRIKE SA SLANINOM Recept sa kanala bakina kuhinja koji garantuje gastronomski užitak u svakom zalogaju
Još slasnije od onih klasičnih.

UŽIČKA PITA RAZLJEVUŠA BEZ KORA Sve se pomeša i peče, a pravi raj za nepca
Sjajno ide za doručak ili večeru.

KITNIKEZ Slatkiš od dunja bio je ponos Vojvodine, a danas ga retko ko sprema
Ovaj recept preuzet je od Austrougara, koji su tu poslasticu pravili još za vreme Marije Terezije.

UŠTIPCI SA SIROM Mekani, sočni i vazdušasti, biće super za doručak
Služite uz jogurt.
Komentari (0)